0

gittiğiniz evlerde yeni birşey yaparsanız işte o zaman evren dallanır ve deniz de başka evrende yaşayarak çocuğunun dolayısıyla sizin doğmasını sağlar sizde farklı evrende olursunuz

0

dede paradoksu şudur:diyelim ki bir zaman makineniz var ve geçmişe gideceksiniz.babanızı sevmediğiniz için onu küçükken öldürmek için zamanda yolculuk yaptınız.babanız bebek halini bulup öldürdünüz.ama babamız olmazsa annemiz ile babamız evlenemeyip bizi doğuramazlar.bizde bundan dolayı biz olmayız.e peki biz olmazsak babamız ölmezdi.işte bu dede paradoxudur.ve hikayediki kişinin illa ki büyükbaba ya da dede olmasına gerek yoktur.

0

zamanda geriye gidip eğer ki dedeni öldürürsen sende hiç var olmamış olacağın için senin de yok olman gerekir. geleceğe geri gidemezsin. sende ölürsün büyük ihtimalle.

0

dede paradoksu bildiğim şu şekildedir eğer
zaman makinesi icat edilirse ve biz geçmişe giderek dedemizi öldürür isek kendimizide mi yok etmiş olacağız?tekrar geleceğe dönüp hayata devam edebilecek miyiz bilinmiyor.dedimi yok edersek babamız ve dolayısıyla bizde olmamış oluyoruz zamanda ancak aynı zamanda zaman makinesi icat edip geçmişe dönebildik.paradoks bu.

0

soyumun soyu babamın dedesi babam soyudur

0

babamın babasının babası yada annemin babasının babasıdır. ama ikisinide hitap olarak büyük dede deriz. çok karmaşık bir olaya yol açar. türkçe dili yine bir karmaşaya yol açıyor yani

1

dede büyükbaba paradoksu şöyledir eğer baban hayatta ise babanın babasına dede dersin ama baban hayatta değil ise yada ceza evinde ise veya yurt dışında felan ise sen babanın babasına büyükbaba dersin ben babam yanımda olmasına rağmen alışkanlik sayesinde dedeme büyükbaba diyorum yani dede demeye utanıyorum çünkü kaç senedir büyük baba diyorum eğer annenin babası ise ona dede de çünkü o senin babanın babası değil ama ben annemin babasınada büyükbaba diyorum alışkanlık olmuş yani değiştiremiyorum ama belki benim anlattığim yanlıstı ben böyle biliyorum yanlışım var ise düzeltin (dede ve büyükbaba prodoksu).

0

dede paradoksu şudur. bir zaman makinesi ile geçmişe gidip dedemizi öldürürsek dedemiz öldüğü için aslında biz de hiç doğmamış oluruz. yine de onu öldürmüş durumdayız. paradoksun özü budur.

0

bu paradoks denilince aklıma heisenberg in belirsizlik kuramı aklıma geliyor.bu dahi bilim adamına göre bir kişi bir nesnenin aynı anda hem konumunu hem de momentumunu ölçemez.bu kurama açıklama olarak kuantum ise sadece olasılık verebilir.bu paradoksta ise dedenin farklı evrendeki etkisi senin farklı evrendeki haline etki eder diye açıklayabiliriz.

0

anne baba babasına dede denir.benim kendi dedem ise kızımın kar saçlı büyük babası.babasınon dedeside sağ olsa o da diğer büyük babası olcaktı.

0

bizim dedelerimiz oldukları gibi anne babalarımızında anne babası oluyorlar,

0

annenin babası dede babanın babası ise büyük baba olur

0

büyük anne, nine ya da annanne, babaanne kelimelerini duruma göre kullanıyorsak, aileden aileye de bu kelimeleri kullanmak değişiklik gösterebilir. annemin babasına büyük baba diyorken babamın babasına ise dede diyordum. böyle demeyi ben seçmedim bana bu şekilde öğretilmişti.

0

bir çocuğun annesinin babası ve babasının babası o çocuğun dedesi olur.

0

zamanda yolculuk ile ilgili bir paradokstur.bilim kurgu yazarı reni barjeval tarafından le voyageur imprudent (tedbirsiz seyyah) adlı romanında ilk kez bahsedilmiştir.

0

dede paradoksu zamanda yolculuk ile ilgilidir. şimdi ben dedemin zamanına gitsem ve dedeme at yarışı sonuçlarını versem, dedem oynasa kazansa, sonra o paraları karı kızla yese, buyukannemle evlenmese, babam olmasa, ben olmasam sonra nasıl gidip at yarışı sonuçlarını vereceğim gibi gibi.

0

dede paradoksunu size şöyle anlatayım zamanda yolculuk ile ilgili bir paradokstur. zaman yolculuğu yapan insanların geçmişi gidip dedesini babannesini görebilmesi olabilir. ama asla onları geri getirme gibi bir şansı yoktur. eğer sevmediği bir insan ise dedesi öldürmeye çalışsa bile öldürme gibi bir şansı da yoktur.

0

geçmişe yolculuk imkansız kılan bir olaydır baba dede paradoksu yani geçmişi gidip büyük babanızla karşılaştığınızda onu öldürürseniz anneniz ve babanız da olmayacak. bu nedenle siz hiç olmayacaksınız. bu paradoks daki amaç nedir bunu tam anlayamadım ama sonuç olarak şunu anladım geçmiş e gidince büyük babanızı öldürürseniz, siz de ortadan onda kaybolursunuz ve geçmişe boşa gitmiş olursunuz. ben olayı şey sanmıştım neden bazı çocuklar büyükbaba derken bazıları dede diyor diye düşünmüştüm, ama paradoks olayı kafanı karıştırıp biraz araştırdım da bunun geçmiş ve gelecekle alakalı olduğunu anladım.. bu paradoxun adı ilk kez rene berjavel tarafından 'tedbirsiz seyyah' adlı romanda yazılmıştır, anlatılmıştır. "" geçmişe bir şeyi değiştirmek için gittiğinizde, ve geçmişte o şeyi değiştirdiğiniz zaman, gelecekte, geçmişe gitme nedeniniz zaten ortadan kalkmış olacağı için geçmişe gitmezsiniz. buna gerek duymazsınız.
ama geçmişe gitmezseniz o nedeni de ortadan kaldıramazsınız. o zaman geçmişe o nedeni değiştirmek için gitmeniz gerekir. çevrimsel bir paradoks oluşur. kısacası geçmişte bilerek birşey değiştiremezsiniz." diyor.

0

babamın basidir(buyukbaba)dağdır çınardır uludur güçtür dedemm

0

büyük baba dede bence ikiside aynıdır yada dede babamızın babasıdır büyük babada dedemizin babasıdır