0

akıl kelimesinin bir diğer anlamı us dur.çocuklara eğitimde akıllı uslu olun denilir.

0

akıl kelimesi aslında sadece beyin anlamına gelmez bir kişinin beyninin olması onu akıllı yapmaz akıllı olmak beyin potansiyelini yani zekasını nasıl kullanıldığı belirler. akıl kelimesinin eş anlamlısı us demektir. bir çocuk için uslu kelimesini kullandığımızda ona aslında akıllı demiş oluruz.

0

aklın eş anlamlısı us dur. hatta ikileme olarak kullanılır akıllı uslu diye.

0

akıl kelimesinin eş anlamlısı" us" kelimesidir. akıl insana allah tarafından bahşedilmiş birşey dir. akıl sonradan kazanılamaz bazı insanlar da akıldan noksan olarak dünyaya gelir. sonradan da akıl kayıpları yaşanabilir. bazı rahatsızlıklar sonucunda aklımızı kaybedebiliriz. allah bu tür durumlardan herkesi korusun diyorum. insanı diğer canlılardan ayıran özellikte akıldır. allah akıl vermiş bize iyiyi, doğruyu bulalım diye bu akıl sayesinde insanlar hayatlarına yön verirler, tercihler yaparlar. atalarımızın da güzel sözleri vardır akılla ilgili:
akıl akıldan üstündür.
akıl yaşta değil baştadır.
akıl adama sermayedir.
akıllara düşman akılsız dosttan iyidir.
gibi birçok atasözü vardır aklın ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlatan.

0

akıl demek us demektir. çocuklar yaramazlık yaptıklarında uslu ol denmesinin sebebi akıllı ol demektir. bi nevi deyim olarak kullanılır. akıllı uslu ol şeklinde

0

akıl sözcügünün es anlamlı ustur ama bazı insanlar akıl ve zekayı es anlamlı zaneder ama akıl ile zekanes anlamlı degildir ikisdie es sözgügüne benzeye kelimelerdir ama es anlamlı degilerdir

0

akıl kelimesinin eş anlamlı kesmesi ustur.bazıları akıl ile zekayı birbirine karıştırmaktadır.akıl farklıdır zeka farklıdır.fakat sonuç olarak ikiside aynı yönü temsil etmektedir.eskiler uslu kişi dediğinde akılı kişi demiş olurlardı.akıllı uslu çocuk dediklerinde anlam olarak anladığımız efendi yaramazlık yapmayan sakin çocuktur.hiper aktif bir çocuğa akıllı uslu demezler ancak o çocuk bellide diğer çocuktan daha akıllıdır yanlış kullandığımız bir kelimedir us.akıllı uslu kişi diğer kişilere göre daha akıllı düşünen kimsedir.zeka olarak ise yaşına göre akıllı olabilir ama daha zeki olmayabilir.tüm bu kavramlar geliştirilebilecek konulardır.ancak daha çocukken akıllı uslu çocuk diye diye çocukları bilmeden sadece efendi sakin durmaya yönlendirerek kısıtlamaktayız.akıllı uslu ve hareketli yaramaz çocukları eğitimle çok daha akıllı ve eş anlamlısı uslu birer birey yapabiliriz.

0

us kelimesiyle eş anlamlıdır. akıllı uslu deriz sanırım sanırım uslu olmakta burdan gelmektedir.

0

akıl sözcüğünün eş anlamlısı zekadır beyin diyenlerde var ama doğru cevabı zekadır :=

0

akıl sözcüğünün eş anlamlısı us'dur.mesela çocuklar akıllı uslu dur derler.

0

akıl kelimesi "us" kelimesiyle eş anlamda kullanılabilir.

0

akıl kelimesinin eş anlamlısı bildiğim kadarıyla ustur ve günlük hayatta ve dilimizde oldukça yer edinmiş ve fazlaca kullanılır.modası geçmeyen bir kelimedir ve büyük küçük herkes kullanır bu kelimeyi.mesela bir çocuk yaramazlık yapmıyorsa ne kadar akıllı,ne kadar uslu çocuk denir

0

akıl her şeyi çözer aklı olmayana deli denir.
akıl sahibi çok olanlara üstün zeka denir mesela aklı çok olan bir çok insan var dünya için katkılarda da bulunmuş insanlar var mesela ainstan, edişin bu insanlar icatlar yaparak tüm dünyaya hem isimlerini hemde olaylarını duyurmuslar .
akıl varsa her şey demek akıl yoksa hiç demek benden bu kadar hoşça kalın arkadaşlar bay bay.

0

akıl kelimesinin eş anlamlısı "us" dur. akıl kelimesi kelime anlamı olarak ; düşünme, anlama ve kavrama yetisi.

0

akıl sözcüğünün eş anlamlısı zeka dır akıllı sözcüğünün eş anlamlısı uslu dur

0

akıl sözcüğünün eş anlamlısı us dur.örnek olarak "o çocuk çok uslu", " uslu bir çocuk olursan şirinleri bile görebilirsin" , " uslu çocuklar öyle hareketler yapmaz" diyebilir.ancak uslu kelimesi daha çok davranışsal olarak olgun ve belirli bir tecrübeye sahipmişcesine bir anlama gelir oysaki akıl, zeka ve bilgiyle alakalıymış gibi gelir.çok akıllı denmesi bir işte bilgili olmak gibi gelir insana oysaki iki kelimede eş anlamlıdır.

0

akıl sözcüğünün eş anlamlısı ''us''tur.cümle içinde kullanmak gerekirse us ustan üstündür.

0

akıl kelimesinin eş anlamlısı ustur.akıllı bir çocuktu demek yerine çok uslubir çocuktu deriz ya hani

0

akıl sözcüğünün eş anlamlısı us'tur.

0

akıl kelimesinin türkçede eş anlamlısı zeka dır