0

fatih sultan mehmet çok zeki bir padişahtır. eğitim görmüş görgülü ve cesurdur. belki ölümden korkmamış hiç bir zaman.

0

fatih sultan mehmet han cok zeki cok iyi bir eğitim almış azimli sabırlı kişiliği ile istanbulu fethederek osmanlı devletini imparatorluk haline getirmiştir. cağ kapatıp cağ açmıştır.yaptığı işler ve buraktığı eserlerle devleti zirveye tasımış ve kendinden sorakilere çok güzel bir örnek olmuştur. avrupa ondan çekinmiş ve ona büyük kartal lakabını takmışdır. vefat ettiğini öğrendiklerinde canlar caldırıp kutlamışlardır.onun hayatını öğrenip örnek almalı ve hayatımıza aktarmalıyız .cennet mekan fatih sultan mehmet han allah gani gani rahmet eğlesin.

0

fatih sultan mehmed genç yaşına rağmen aldığı kaliteli sultan egitimini yaşadığı dönem içerisindeki koşullarla birleştirip yaşadığı dönemdeki en büyük şehirlerden birini fethedip bir çaqğın kapatılıp başka bir çağın başlamasına neden olacak fethi gerçekleştirmiştir.bu başarıyı tabiki şanslı olmasına bağlayamayız zamane istanbul'u fethedilmesi en güç şehirlerden biri olup fatih sultan mehmed bu fethi gerçekleştirebilmek için gelecekten gelen teknolojilerin tek çözümü olduğunun farkına vardığından yabancı ülke uyruklu mühendislerin peşine düşüp onları bu şehri alacagına inandırıp onlara savaşta kullanabileceği,düşmanına karşı kendisini öne çıkartabilecek savaş tarihinde ilk icat edilecek silahların topların üretilmesine öncülük etmiştir.

0

fatih sultan mehmet han, en başta zeki bir padişahtır, zekası ile hareket ederek işlerini halletmiştir. gemileri karadan yürütecek kadar da zekidir. ayrıca adaletli bir padişahtır. asarak keserek ülke yönetmez. fatih sultan mehmet, ordusunun başında savaşlara katılarak da ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir.

1

fatih sultan mehmet, cesareti,akilli ,adaletli ve mücadeleci bir padişahtır.