1

bulunduğum şehirde herşey altin pahası maşallah.valla kardesim allah seni inandirsin iki haftadır pazar alış verişi yapamıyoruz. sadece şampuan, sabun, detarjan, ekmek,yumurta vs önemli şeyleri alabildik marketten. buz dolabında şuan domates,yeşillik vs hiç bir şey yok.pilav,kuru fasulye pişirdigim zaman yanına kuru soğan dilimliyorum. yani hiç bir şeyin yanına yaklasilmiyor. ne olacak böyle bilemiyorum. asgari ücrete üç, beş zam yapıyorlar. onun karşılığında her şeye de zam geliyor. bu sene hele herşey daha çok pahalasti. allah sonumuzu hayır eylesin.

0

cok yüksek fiyatlar maalesef pazara markete cikmaya korkuyo insan. gecen pazara ciktik dogru duzgun birsey almadik 140 lira verdik ciktik. yeter gari bitsin su ekonomik zorluk.

0

bulunduğumuz yerdekş marketlere inan ki gitmiyorum bile fiyatlar o kadar abartı ve saçma ki insanlar bir poşet gıda alışverişi yaptıklarında ortalama 120 ila 175 tl arası ödeme yapıyorlar bir insanın aldığı aylık ücreti düşünürsek bir adamın aylık maaşı 5-6 poşet market yiyecegine denk geliyorsa herkes bıraksın bu işi asıl beka sorunu bence orda kimse kimseyi kandırmasın abi kim kimi aç veya açıkta bırakıyorsa bunun hesabı mutlaka sorulsun kimsenin aç kimsenin soğukta üşüyerek kalmasına asla müsaaede edilmez

0

hayır istediğimizi almakta zorlanıyoruz belli şeyleri kısıtlı çok özel ihtiyaçları alıyoruz herşey ateş pahası burada ki pazarın da marketinde diğerlerinden hiçbir farkı yok. gerçekten ne aldık ki biz diye eve geliyorsunuz aldığınızda hiçbir şey anlamıyorsunuz. zaten temel gereksinimler dışında çokta farklı birşey alamıyoruz.

0

valla her ikisi de cep yakıyor. eskiden pazarlar uygun olduğu için tercih sebebimdi. fakat artık önünden dahi geçilmiyor. ispanak 10 tl'yi gördü ya 10 tl. patates soğan pazara göre markette çok daha uyguna geliyor. diğer alışverişlerde de marketin pek farklı olduğu söylenemez de. geçen mutfak alışverişi yapalım dedik eşimle. 200 tl bıraktık markete ve buzdolabının yarısını bile doldurmadı alınanlar. halimizi sonumuzu allah hayır etsin diyebiliyorum sadece.