0

cahilliğin tüm hızıyla deam ettiği şu günlerde kan davasıda maalesef devam etmektedir. kan davasu cahilliğin en temel örneğidir. insanların sen bizim yakınımızı vurdun bizde senden birini vurucaz diyerek baslattıgı iş maalesf bir cok insanın hayatını almakta yada tehdit etmektedir. devletin bu aşiretlerle tek tek görüşerek bu işleri sonuna kadar bitirmesi gerekiyor. doguda hala bir cok cinayetet faili mechul olarak kalmaktadır.

0

evet var bugun haberde izledim mardin de yasanmis.

0

bence hala var olan kan davaları vardır eminim ben bundan yaklaşık 2.3 sene önce üniversite dönemimdeyken bir arkadaşım anlatmıştı kan davası yüzünden istanbula taşınmak durumunda kaçmak durumunda kalmışlar seneler öncesinden. daha önce doğuda yaşıyorlarmış sanırım van diye hatırlıyorum öyle anlatmıştı yaşadıklarını çok üzülmüştüm yani hala devam etmekte bu tür şeyler malesef. vardır mutlaka ama eskisi kadar değildir belkide biz o kadar sık duymuyoruz eskisi gibi bilemiyorum. eskisi kadar sık değil şu an ki dönem ama eskiden çok varmış günümüzde de vardır illaki.

0

maalesef ki evet. hâlâ kendisini geliştirememiş,cahil kalmış, eğitimsiz toplumlarda kan davası devam etmektedir.

0

tabiki vardır demek biraz önyargı birazda eleştiri anlamı taşır benim açımdan bence vardır ama bu eskiden doğu ve güneydoğuda daha sık demek daha doğru şuan medeniyet seviyesi ve sosyo ekonomik durumlar ve ülkenin refahı da arttığı müddetçe kan davaları da son bulacaktır.

0

tabi ki var. kan davaları bitmez. özellikle güneydoğu anadolu bölgesin'de. namus davaları yüzünden bir sürü insan öldü.