0

ne olursan ol yine gel sözü mevlana celaleddin rum-i hz lerine ait bir sözdür tövbe kapısının son nefese kadar herkese açık olduğunu ve bundan kimsenin kendini ayrı tutmaması gerektiği yaratıcının rahmetinini herkesi kuşattığını anlatmak istenilen günahta haddi aşanlara ve yaratıcıdan ümidini kesenlere davet niteliğinde güzel bir söz

1

ne olursan ol yine gel sözü mevlana celaleddin rumiye aittir. adamı ben olduğum sürece sevmişim ve sevmeye de devam ediyorum. öyle bir çizgide ilerleme sağlıyor ki herkesin gönlünü alan bence dünyadaki en önemli ve kalbi en temiz olan tasavvuf yazarlardan bir tanedir. başka bir sözünde ne demişti. ben kapına geldim ve ben, ben olmaktan vazgeçtim. artık ne olmamı istiyorsan o olmaya geldim diyordu. yani ben seni her halinle kabul ediyorum. sende beni böyle kabul edeceksen her şey yoluna girecektir diyor. çok güzel ve ince ayrıntı veren adamı da allahtan rahmet diliyoruz.

1

ebu said-i ebu'l hayr'a ait olduğu söylenir ve mevlana celaleddin rumi'ye ait olduğu bilgisinin yanlış olduğu kabul görür. bu yüzden bu bilgide bu sorunun altında bulunsun istedim.

0

"ne olursan ol yine gel, ateşperest de olsan yine gel, girmez ki umutsuzluk bizim dergaha, bin tövbeni bozmuş da olsan yine gel.. "sözleri mevlana celaleddin rumi'ye aittir. mesnevi adlı eserinde geçmektedir.

0

bu söz mevlana celaleddin rumi'ye ait bir sözdür. sözün aslı da şudur;
"gel, ne olursan ol yine gel. ister kâfir, ister mecusi, ister putperest ol, gel! bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir. yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel."