0

lakabı gunners yani topçular olan arsenal ingiltere premier liginin en önemli takımlarındandır.

0

arsenal takımı ingiltere takımıdır, şuanda ingiltere primier liginde bulunmaktadır.

0

arsenal takımı 2003-04 sezonun da 38 maç mağlubiyet görmedi fa kupasını 13 kere kazanmıştır

1

arsenal futbol takımı ingiltere'nin takımı imiş. çok futbolla alakam yok. eşime sordum.. şimdi onun dediklerini ben buraya yazacağım. :) ingiltere'de kaplana, avrupa'da kediye, türkiye'de ise fenerbahçe'ye benzetebilirmişiz. premier ligde oynuyormuş. kendi öz kaynakları ile var oluyormuş. diğer takımlar kapitalist düzenin ele geçirdiği milyar dolarlarla takımı alıp, sonra da futbolcu transfer edenlere göre kendileri var olan takımmış. mesut özil mi oynuyormuş orada.. benden bu kadar.. çok dedi eşimde ben ancak bunları yazabildim.

0

arsenal ingiliz devlerinden bir tanesidir ve avrupa kupalarında nerdeyse her yıl boy göstermektedir.

1

arsenal futbol takımı ingiltere primer ligde top koşturan ünlü bir futbol takımıdır. tarihi başarılarla dolun olan takımda ayrıcı çok sevdiğimiz bir türk futbolcu olan mesut özil'de orada top koşturmaktadır.

0

kulüp 1886'da kuruldu. ilk olarak royal arsenal adını aldı ve takım üyelerinin buluştuğu yer olan woolwood'daki arsenal mühimmat fabrikası ile bir araya geldiği royal oak pub'ın takma adını birleştirdi. isim, 1891'de woolwich arsenal olarak değiştirildi ve 1912-13 sezonundan sonra takımın stadyumunu londra'nın islington kasabasının highbury bölümüne taşıdındı. kulüp, 2006 yılına kadar arsenal stadyumu'nda (yaygın olarak “highbury” olarak anılır) kullandı ve islington'ın holloway bölgesinde 60.000 kişilik yeni bir stadyuma taşındı.

arsenal, neredeyse her yıl “kuzey londra derbi” karşılaşmasını oynadığı başka bir kuzey londra kulübü tottenham hotspur ile uzun süredir devam eden bir rekabete sahip. bu iki takım arasındaki uzun geçmiş, iki takım arasındaki rekabeti daha da artırıyor.

arsenal, ihtilaflı kuruluşundan bu yana üst bölümde yer almasına rağmen, büyük başarı dönemleri yaygın bir şekilde dağılmıştır. kulüp 1930'larda beş lig şampiyonluğu kazandı, ancak 1938-39 ile 1987-88 sezonları arasında 50 sezondan sadece üçünde şampiyon olabildi. arsene wenger, 1996 yılında takımın yöneticisi oldu ve bu rolde kulüp tarihinde başka herkesten daha uzun süre hizmet etti. arsenal, 2003–04 sezonunda 38 maçında yenilmedi, bunu yaparak en üst düzey ingiliz kulüplerinden birine dönüştü ve bir sonraki sezonda toplamda 49 ardışık lig yarışmasına yenilmez çizgisini genişleterek ulusal bir rekor kırdı. lig şampiyonalarına ek olarak arsenal, futbol birliği (fa) kupası'nı 13 kez ve lig kupası'nı iki kez, avrupa kupa galipleri kupası'nı (1994) kazandı. arsenal için oynayan göze çarpan futbolcular arasında, cliff bastin ve dennis bergkamp, ​​kaleci pat jennings, orta saha oyuncusu liam brady, defans oyuncusu tony adams bulunmaktadır. son olarak takımın en büyük oyuncusu olan thierry henry, takımdaki gol rekortmenidir (26 gol attı). 1999 ve 2007 sezonlarına büyük başarı sığdıran henry, tüm dünya futbolunun tanıdığı ve unutamayacağı bir futbolcu olmasını arsenal klübüne borçludur.

0

arsenal futbol takımı ingiltere'nin büyük takımlarındandır.