0

gün içinde giydiğimiz kıyafetler ruh halimizi yansıtır. bir kişi karamsar ise genellikle koyu renkler giyerler. açık renkte giyenlerin ruh hali genellikle mutludur. yaz aylarında insanları genellikle havadan dolayı mutlu oldukları için açık renkte kıyafetler alıp giyerler.

2

bence yansıtıyor. karamsar bir ruh hali içerisinde olan kişiler genellikle koyu renk kıyafetler giymeyi tercih ediyor. dışa dönük ve eğlenceli kişilikler ise daha canlı ve cıvıl cıvıl giyinmeyi seviyor.

1

tercih edilen ve sevilen renkler hem ruh haline etki eder hem de karakteri ifade ederler. örneğin kıyafetlerinde yoğunlukla sarı kullanan kişiler enerjik ve genç hisseden kişilerdir. neşeyi ve arkadaş ortamını severler. mor tercih edenler sanatçı kişilik taşır mutlaka sanatsal bir yetenek ya da ince bir zevkleri vardır. siyah net insanların rengidir. şekil a ben. ya çok çekingen olurlar ya çok baskın arası yahut alacakaranlık kavramı bu insanlara göre değildir. asil ve başarılı tutkulu insanlar siyah tercih eder. kırmızı ilgi seven, özgüvenli, lider karakterli insanların rengidir. dikkat çekmek isterler. yeşil ise asimile diye ifade ettiğim karakterin rengidir. baskınlik, sivrilık doğasında olmayan uyumlu, barışçı karakterdir. beyaz temiz ruhlu ve gösteris sevmeyen sade insanların rengidir. kahverengi kararlı ağır başlı, olgun, karakterli, dingin insanların rengidir. mavi seven insanlar huzur insanidir. huzur sever, huzur arar, huzuru getiren güven, barış, düzen, yalnızlık gibi duyguları taşırlar.