0

glatasaray 2000 yilinda takimin basinda fatih terimle oldugu zaman arsenalle finalde karsilasip penaltilara giden macin sonunda penalti atıslarında zafere ulasmistir.

1

galata’da ile arsenal arasında oynan maçı galatasaray penaltı atışlarıyla kazanarak 1999-2000 futbol sezonunda müzesine götürmüştür. hatta, hiç unutmuyorum son penaltı atmaya popescu gelmiş ve biz tüm nefesi tutmuş bekliyorduk. ve ardından gelen gol ile havalara uçup goooollll diye haykırdık. kupa bizimdi artık.

0

galatasaray uefa kupasini 1999-2000 sezonunda, ingiltere'nin arsenal takımıyla finale kalıp golsüz bir maçın ardından penaltılara kalmışlardı. penaltılarda rakibine 4-1 üstünlük sağlayarak uefa kupasını kazanan taraf oldu galatasaray. penaltı gollerini de ergün penb, hakan şükür, ümit davala ve giga popescu atmıştı.
ayrıca bu büyük başarı, bir türk takımının ülke tarihinde bir ilk olarak avrupa kupasını ülkemize getirmiştir. bir fenerbahçeli olarak ülkemiz için başarıya imza attıkları için teşekkürlerimi sunuyorum galatasaray takımına.