0

sumelede trabzon da dır karadenizde turisttlik tarihi bir eserdir

0

karadeniz bölgemizde bulunan trabzon ilimizin tarihi bir yapısıdır.

0

sümela manastırı karadeniz bölgesinde trabzon ilindedir.

0

sümela manastırı, karadeniz bölgesinde doğu karadeniz bölümünde yer alan trabzon ilimizdedir. insanların gezip gördüğü ve hayran kaldığı yerlerden biridir. bir dağlık alana kurulmuştur. inanç merkezi olan yerlerden biridir. dünyadan çok turist çeker.

0

sumela manastiri trabzon ilimizdedir.karadeniz bolgemizdedir.

0

sumela manastiri karadenizde bulunan trabzon ilimizdedir. gezilesi gorulesi bir yer kesilikle gidilmeli..

1

sümela manastırı trabzon ilimizin (61 plakası da) maçka ilçesindedir. altındere mevkiinde diye belirtiliyor google amcada.

1

tarihi 6. yy. dayanan sümele manastırı, doğu karadenizin trabzon ilinin maçka beldesindeki altındere vadisinde sarp kayalıkların üzerinde yer alan tarihi bir yapıdır.

0

sümele manastırı trabzon ili maçka ilçesi altındere vadisi içerisindedir.

0

trabzon ilimizdedir.doğu karadeniz bölgesindedir

0

sümela manastırı trabzon'un maçka ilçesinde yer almaktadır.

0

sümele değil öncelikle sümela.sümela keşiş rahipler tarafından trabzon ilimizde yapılmıştır.dağın başında nasıl yapmışlar yahu dediğiniz bir yerde yemyeşil dağların arasında dağın düz yüzünü oyarak tıllar içerisinde yapmışlardır.o dönemde modern inşaat teknikleri de olmadığına göre gerçekten ancak keşiş sabrı ve an az 3 ömür gerekmiştir diye düşünüyorum.buranın ilginç başka bir özelliği daha var onu da belirmeden geçmiyim.dünya üstündeki tek siyah isa suvar çizimi burda mevcut.bir de o dönem tuvaletlerinin bir kaç kişinin aynı anda girdiği oturak şeklinde uzun bir bank gibi düşünün ortası delik taşlardan oluştuğunu öğrendiğim tuhaf mekandır.kesinlikle türkiye’nin görülmesi gereken ilk beşindedir benim için.

0

sümele manastırı trabzonun maçka ilçesinde altındere mevkinde dir

0

trabzon da dır sümela manastırı bir dağlık alanda mağara tarzında dır.

0

sümela manastırı doğu karadeniz bölgesinde bulunan trabzon ilimizdedir.