1

sapkınlık, hastalik mi?iman zayıflığı mi?

tecavüz, işkence, şiddet vs.

5 cevap
0

bence 2 sindede var bence ama bir arzudur bence cinsel istektir haslalık derecesindende ola biliyor

0

sapkınlık hem iman zayıflığı hem de bir hastalıktır. hastalık derken şöyle bir hastalık. alışılagelmiş bir huy olmuş demek. alışmış kudurmuştan beterdir diye bir söz vardır ya. buna bir örnek olabilir.
sapkınlığın iman zayıflığı üzerinde de etkisi vardır muhakkak. çünkü imanı zayıf olmayan biri sapkınlık, tecavüz, hırsızlık gibi şeylere pek nazar etmez.

0

bence "hem iman zayıflığı hem de hastalık çünkü belli bir seviyeye kadar din korkusu var din korkusunu aştıkdan sonra bu hastalığa dönüşüyor sonra da bir bağımlılık haline geliyor."

0

sapkınlık hastalıkmı iman zayıflığımı diye soruyorsunuz.bizler islami olan sıkıntıları bazen kaçamak bir şekilde cevaplar veriyor bazende hiç düşünmeden gerekli araştırmaları yapmadan danışmadan hemen teşhisi kendimiz bilgi yoksunluğumuza bakmayan tanıyı koyuyoruz.yok canım hastalıkdır diyoruz.nasıl ki canımızı sıkan insanlara kendi ruhumuzda yaşadığımız ve yaşattığımız hezeyanların acısını karşımızdan çıkarır bir şekilde en ufak bir hatada sen delisin yaa hu diyebiliyorsak bun dada hemen hadi canım hastalık diyebiliyoruzz.bana göre iman zayıflığından başka bir şey olamaz.allahın öncelikle varlığını birliğini kabul ediyorsak ki elhamdülüllah.o zaman bazı şeyler için bu bilhassa islama uygun olmayan söz ve davranışlardan kaçınmamız gerektiğini düşünmeliyiz.islam temizlik dinidir bunu hemen somut olarak düşünmeyelim sadece evet temizlik dini aynı zamanda duygularımızın temizliğinden bahsediyorum.hani derlerya kork allah dan korkmayandan ,kişinin allah dan korkusu çekincesi yok ise maazaallah her kötülüğe karşı hazırlıklı ol demektir.bizler etrafımızda yaşayan tüm canlılara karşı sorumluluk sahibiyiz,hayvanlar bize allahın emanetidir onlar sessiz canlılardır,onlara merhamet duygusuyla yaklaşıp koruyup gözetmeliyiz.bilmeliyiz ki bu dünyada onlara verdiğimiz zarar ahirette hesaba çekildiğimizde onların bizden hak talep edeceğini,gelelim insan olan diğer canlılardır.anne baba arkadaş eş dost tanıdık tanımadık her kes de bize emanet değerli olarak.çünkü onlar dünya hayatımızdan ahiret hayatımızda olan geçici kişilerdir.onları koruyup kollamalı iyi niyetle yaklaşmalı.islamın sartarı ve emirlerini ve bunların sorumluluğunun bilincinde olan her kişi ve müslüman aklında sapkınlık boyutunda olan duyguları barındırmaz.her anında allahı zikreden ve dua eden kişi kalbi sürekli allah ile ise ondan zarar gelmez.eğer birileri bize kötülük yapmışsa ben acaba ne hata işledimde bu başıma geldi diye düşünen bunun muhakebesini yapmış insanlar gelmiş geçmiş bu dünyadan .istiğfar etmeli nefsimizi her türlü kötülükden koruması için allahdan istemeliyiz.oysa bizi doğru yola ulaştıran sadece allahdır. birine zarar veriyor biri tutuklanınca şeytana uydum diyor hayır efendim sen nefsine uydun o nefis çünkü insanı ve insanlığı helk etmeye götürür,içimizden gelen her şey yapma özgürlüğü yoksa hiç bir dünyada nasıl ayıp geliyorsa ve yanlış olarak kabul ediliyorsa kişide o yanlışı yapmamalıdır.

0

benim fikrim şu; ikisinden de biraz var bence. sadece hastalık olarak düşünmüyorum sapkınlığı. çünkü imanı zayıf olmayan yapmaz. eğer imanı zayıf ise, kendine hastalık edinmiştir, huy edinmiştir diye düşünüyorum. rabbim çevremizde öyle insanları barındırmasın inşallah.