0

zeytin dalında yeşilken acıdır ama sofraları sofralara gelirken tatlı oluyor çünkü zeytinler dalındayken bazı zeytinlerin taze ve yeşil koparılması evde ya da fabrikada bir şekilde o zeytinleri kırıp bir hafta boyunca suyunu değiştirip bu sonradan zeytinyağı ile isteğe göre pul biber ile tatlandırıp sofralara girmektedir.

0

zeytinyağı olarak genelde kullanılıyor ve faydalı bir şey olduğunu söyleyebiliriz. bunun içinde bazı kişiler aklını kullanarak zeytini dilimleyip suyun içine atmışlar ve tatlı bir halini aldığını keşfetmişlerdir.

1

zeytinin kendinden önce yağının keşfedildiği ve kullanıldığı düşüncesindeyim. yağının kullanılmak istenmesi nedeniyle kenarda zeytin bulundurmak isteyen insanlar zeytini yanlışlıkla salamura haline getirmiştir. bozulmasın diye tuz attıklarını düşünüyorum. zaman geçtikçe içten içe pişen zeytin yanlışlıkla günümüzdeki halini almıştır. kendine güvenen bir kişi de tadına bakmayı denedikten sonra tekniği de iyice kafasında oturtmuş ve günümüzdeki haline gelmesine en büyük vesile olmuştur. bunlar benim şahsi teorilerim arkadaşlar. gerçeklik payı olmayabilir. sabrınız için çok teşekkür ederim.