0

türkiyenin en iyi sanatçısı neşet ertaştır.bugüne kadar başka birini görmedim en iyisi bence daha sonra da kıvırcık ali ,ahmet kaya gelir. hepsini de çok severim türkiyenin gördüğü en iyi ustalar diyebilirim.

0

bu güne kadar gelmis gecmis çok önemli sanatcılar var. bunların arasında secim yapmak çok zor olur. mesela, kıvırcık ali lakabı ile bilinen ali özütemiz oldukca basarılı bir sanatcıydı. hem baglama calma konusunda hemde sarkı yazıp,seslendirme konusunda oldukca basarısı vardı. oglunun asker görüsünden dünüşünde gecirdigi trafik kazasında hayatını kaybetti. neset ertas vardır mesela. bozlak sarkısının önemli isimleridir. gercek bir ses sanatcısıdır. yaptıgı bir röportajda benim noto bilgim yok diyerek nasıl bir sanatcı oldugunu anlatmıstır. azer bülbül var bir diger isim olarak. kendisi oldukca derinden ve oldukca etkileyen şarkılar yapmıstır. bir otel odasında kalp krızı sonrası hayatını kaybetmestir. yıldız tilbe var mesela. “ben ne bestelerimi yırtıp attım. sırf gençler intahar etmesin diye” sözü ile yaptıgı sarkıların kalitesini anlatmıstır. ahmet kaya vardır. kürtce müzik yapmak istediği için ülkeden kovulan ve gurbet ellerde hayatını kaybedem birisidir. suanda hala dizilerde,filimlerde müzikleri kullanılmaktadır. böyle degerli insanların arasından en iyisi diye birisini seçmek neredeyse imkansızdır.

0

bence zeki mürendir böyle bir ses daha gelmez ardında bülent ersoy ferdi baba müslüm baba gelir oyuncu oalrak da kemal sunal tek geçerim

0

türkiye’nin enbiya sanatçısı türkan şoray