0

1.yunanistan, biraz çakmacı bir ülkedir. eyvallah zamanınd iki millet arasında büyük bir kültür alışverişi olmuş olabilir, ama her yemeğimizi çalıp bizden daha iyi pazarlıyorlar(aslında bu durumda çakmacı bizmi oluyoruz ne!?) mesela rakı (ouzo) baklava, cacık, türk kahvesi. sonrasıma, battılar ettiler ama yinede bizimkinden iyi bir hayat ucuzluğu yaşadığı düşüncesindeyim.
2.bulgaristan, ne bi haber duyarız ne bi olay sessiz sakin bir ülke, sanırım ilişkilerimiz iyi, alkolün ucuz olduğunu biliyorum birtek.
3.gürcistan, aaahhh batumm kumarhaneleri gece hayatları, şarkı söyleyen gürcü kızları hakkında bilgim olan bir memleket, ama nasıl bi yerse artık, arabaları bizden katkat ucuz, bi pahalı biziz heralde.
4.iran, kapalı bir memleket hemde çok kapalı oldum olası sevememişimdir bu ülkeyi, islam darbesinden önce ne güzelmiş oysaki
5 ırak suriye ve ermenistana girmek istemiyorum

0

şuana kadar gördüğüm en kaliteli soru bu diyebilirim kendi sorularım da dahil. teşekkür ederim bu soruyu soran kişiye. komşular olarak adlandırılan lafta komşu olan ülkeler bizim ülkemiz olmasa kesinlikle ve kesinlikle karışıklıkların yaygın olacağı bir gerçektir. bu komşulardan ilki kuzey kıbrıs türk cumhuriyetidir ki ilk tanıyanda bizizdir. güney kıbrıs cumhuriyeti sürekli olarak rumlar tarafından yönetilerek karışıklık çıkarılması ve türkiyeye karşı kışkırtılması amaçlanır hep. yunanistanın paravanlığı ile avrupa ülkeleri tarafından yönetilir hep ve siyasi olarak kışkırtılması amaçlanır. o yüzden ilk zamanlardan beri sürekli olarak karışıklıklar hakim olmuştur. en çok haşir neşir olduğumuz bir diğer ülke ise yunanistandır. bizim ülkemiz mültecilere sınırsız bir kucaklama imkanı sunarken yunanlılar sınır kapısını tel örgülerle çevrili şekilde set yapılmıştır. en ufak bir mülteci akınında ekonomik yıkıma uğrayacaktır yunanistan. bulgaristan ise çok fazla gün yüzünde sorun çıkarmaz. güney doğudaki ülkeler ise en fazla münasebet içinde olduğumuz ülkelerdir. suriye sürekli karışıklıklar olan ve yönetilen bir ülkedir.