0

gözlere takılan lensler gözlere zarar vermez ancak eliniz pis iken yani elinizi yıkamadan lensi elleyip gözünüze yerleştirirseniz, gözünüz bozulmaya kadar gidebilir. çünkü mikroplar gözünüzün içine yayıldığında bundan sonra yapabilecek hiç bir şeyiniz yoktur. gözünüzde bir sürü sıkıntı çıkabilir. bu yüzden dolayı gözünüze dikkat edin lensleri takarken. lens takarken kullanılacak su gibi maddeler var ellerinizi sabunla yıkayıp o sıvı maddeyi elinize sürerseniz gözlerinizde lensi taktıktan sonra sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorum arkadaşlar.

0

lensler hayatımızda gözlüğe göre çok kolaylık sağlasada. kullanım açısından yapılan hatalar nedeniyle körlüğe kadar tehlike saçıyor. vucuttaki en önemli organlardan biri olan göz organımızıın çeşitli göz kusurları ve aksesuar için kullanılan lenslerin hijyenine dikkat edilmesinde fayda vardır.

0

lens doğru kullanıldığına göze zarar vermez hijyene dikkat etmelidirler eğer hijyene dikkat edilmese göze zarar verir.

1

vermez, neden versin. eğer hijyenine ve göz sağlığınıza önem vererek kullanacaksanız. benim büyük oğlum üniversiteye başladığı yıllarda lens kullanımına başladı, 18 diyelim şu an yaşı 32 halen günlük hayatında lens kullanır. (miyop) evine geldiğinde lenslerini çıkarır. senede bir mutlaka göz doktoruna muayenesini de olur. lens konusunda kullanım açısından bütün hassasiyeti gösterir. en iyi lens ve lens solüsyonunu da alıyor gördüğüm kadarı ile.

0

yani eğer sağlık açısından bir rahatsızlığı varsa doktor demişse şeffaf lens kullanın diye onlar kullanılabilir . çünkü kontrollü olur bilgili birinin söylemesi iyidir. ama onun dışında ben kimseye tavsiye etmem göz önemlidir insan için . ama demekki çoğu insan kendi gözünü önemsemiyorki her yerden alabiliyor .. bence iyi değildir zararı olabilir güvenmemek lazım sağlık önemlidir .

0

gözlerin renkli lens eğer doğru kullanılmamasında gözlere zarar verebilir. lens takılır o zaman hijenliğe çok önem vermelisin yoksa gözlerin bozulur.

0

doktor kontrolünde derecesinin değiştirilmesi ve özenle kullanılmadığı takdirde gözün bozukluk derecesini yükseltme ihtimalı vardır.

0

doktor tavsiyesi disinda ve hijyenik olarak kullanmiyorsaniz tabiki zarar verir