0

kesinlikle para yönetiyor paranın allah belasını versin herşey bi kağıt parçasına bağlı

0

cok dogru para yonetiyo dunyayi insanlar degl :d

0

para dünyayı yönetemez bunun mümkünatı yoktur ama parayı iyi kullanmasını bilenler parayı dünyayı yönetmek için çok iyi şekilde kullanırlar.kapitalizm parayı en güzel sömürge araçı olarak kullanan sistemdir.parayı ilk öncelik olarak kabul eder ve diğer duygu ve düşüncelerin yükselmesine izin vermez.dünyada herkes kendini farklı görmek ister ve diğer insanlarla aynı sınıfta olmamak ister bu yüzden kapitalizm kendini herkes gibi kabul etmeyenlerin çoğalmasından ötürü bir yükselme sistemi olarak görülmüş ve tüm dünyada kabul edilen bir sistem olmuştur.fakir misin o zaman zengin ol nasıl zengin olduğun önemli değil der.yani sorun para da değil parayı nasıl ve ne şekilde kullandıran anlayışın paraya nasıl bir güç verdiğiyle alakalıdır.parayı tanrıya dönüşrüren anlayış olduğu sürece parayı kullanamasını iyi bilen de kendini tanrıyı kendi hizmetinde kullanıyormuş gibi hissetmeye devam edecektir.

0

para bu dünya içindeki herşeyi alır inan bana ve sende burada ne için durdugunu unutma

0

paranın alamadığı tek şey mutluluktur diye bir söz var ya oda halan mutlulukta parasız olmuyor artık anlayacağın para dünyaya hükmediyor gerçekten parasız tuvaletini bile yapamaz hale geldin.

0

tabi ki para yönetiyor . kesinlikle ülkeler savaşa ne için giriyor petrol için petrol ne peki petrol paraya en kolay ulaşma yöntemi olduğu için bu kadar savaş oluyor. para sadece dünyayı yönetmez ki mesela burada yazan yazarları dahil yönetiyor . bu kadar az kazanılan bir platformda neden yazalım ki o zaman para herkesi yönetir . evet olaylara çok maddi baktığım doğru ama bir milyon dolarım olsa kesinlikle çalışmam ve miami de ömür boyu tatil yapmaya çalışırım o da param yeterse . yani para herkesi yönetir

0

bence dogrudur cunku insanlar bu devirde sadece para pesine dusmus ve gercek su ki artik insanlar o kadar para istiyor ki resmen bir erkegin veya bir kadinin parasi cok olursa herkes onun etrafina toplaniyor. gunumuzde cogu evlilik bu sekilde oluyor ve ben bunu durdurmanin bir yolunun olmadigini dusunuyorum ve bu bana degisik geliyor. insan sevdigi kisiyi secmekten ise neden parasi olan kisiyi secer ki. ben olsam sevdigim kisiyi secerim sevmedigim kisiyle neden evleneyim ki ben.

0

evet doğrudur. almak parayla, satmak parayla. kazanmak parayla, kaybetmek parayla. veya şöyle de düşünebilirsin, para o kadar yaygın ki bu sistemden bile kazanç sağlıyorsunuz.

0

özellikle de günümüzde teknoloji ile de birlikte olarak gelinen durum ve gelişim süreci sonucunda para bir ülkenin elinde güç unsuru bulundutabikmesi için inanılmaz derecede önemli bir durum bir değer halina gelmiştir. bu sebeple de günümüz dünyasını düşünerek vermiş olduğun soruya evet cevabını 0zülerek de olsa vermeli içmişim gibi hissediyorum.

1

kesinlikle doğrudur ayakta kalmak için güçlü olman lazım paran yoksa gücünde yok demektir

1

paranın dünyayı yönettiği bence doğru çünkü her şey para. para için her şey yapılıyor. çok kazanmak için veya daha iyi yaşamak için. geçmişten günümüze kadar da hep böyleydi para insanı da dünyayı da yönetiyor gerçekten. her şey paraya bakıyor çünkü.

0

evet doğrudur para kimdeyse inanın güç onda .

0

evet ben buna katılıyorum çünkü herşey bu hayatta parayla.paran yoksa adam yerine bile konmuyorsun.bence insanlar birbirleriyle olan ilişkilerine önem vermelidirler.para mutluluk getirmiyor sonuçta. insanlar parayı değil para insanı yönetiyor. mesela dolar falan arttığı zaman hayat zorlaşıyor ve herşey dolarla olduğu için tüm hayat etkileniyor.

0

tarih boyunca baktığımız zaman özellikle lidyalılar tarafından icat edilen paranın yıllar geçtikçe daha da önem ve gücünün arttığını görebiliriz. tarihin belli dönemlerinde güçlü bir ordu ve bol toprak sahibi olmak güç ve egemenlik açısından önemli iken,o dönemde bile güçlü orduyu bir arada tutmak ve askerin ya şeylerini tam ödeyebilmek için para gerekiyordu. yakın tarihimizde özellikle avrupalıların denizlerde egemen olan ve güçlü durumda bulunan osmanlı devleti'ne vergi vermemek ve yeni yeni yerler keşfetmek için coğrafi keşifler başlatması ve bu keşifler ile birlikte sömürgeciliğin artmasının arkasında da yine paraya hakim olmak gayesi vardı. yakın zamanda ise ülkelerin artık silah ve asker ile değil ekonomik güç ve ekonomik baskılarla yönlendirilmesi ve hakimiyet kurulması açısından para muazzam bir güç. örneğin yakın zamanda venezuela örneğini inceleyecek olursak; dünyada egemen güçlerden ve paranın yönettiği ülkelerden bir tanesi venezuela'nın kendi isteklerinin dışında bir lideri atamaya çalışmaları konusunda direnç göstermesi ile birlikte ilk olarak askeri operasyon daha önce parayla venezuela'yı yola getirmeye çalıştılar.ve bunun etkisiyle venezuela'da gerçekten halk ciddi anlamda sosyal hayatı bile etkileyecek düzeyde sorunlar yaşadı. evet bu yüzden para gerçekten önemlidir ama sosyal hayatını ve ekonomik hayatın sürmesi açısından önemlidir.

0

evet maalesef paranın dünyayı yönettiği gerçeği doğrudur. bu yüzden insanlar arasında kargaşa çıkmaktadır. insanlar ne acıdır ki açlık ile sınanmaya zorlanmaktadırlar. bu durumun ne yazık ki değişmeyeceği aşikardır. küba gibi yerlerde bunun önüne geçilmeyi başarmışlardır. fakat bizim milletimiz, tüm saygıyı, değeri, ne yazıktır ki, parası olanın üzerinde toplanmış durumdadır.

1

yeni paranın dünyayı yönettiği doğru olabilir çünkü her şey parayla dönüyor tabii ki dünyayı yöneten kişiler var başbakanlar cumhurbaşkanları var para olmayınca da onlar nasıl dünyayı yönettiir ve tabii ki parayla dünya yönetilir.