0

bahsettiğiniz şey gerçekten çok zorlu bir süreç olsa gerek açıkçası çok anne ve babanın ayrılmasının çocuklarda çok büyük bir etki yaratacağını düşünmüyorum ancak anne ve baba başka kimselerle evlendiğinde eve yeni giren cici anne ve cici baba çocukların psikolojisini her türlü bozmaktadır diye düşünüyorum çünkü bir insan ne kadar iyi olursa olsun gerçek anne ve gerçek babanın yerini tutamaz açıkçası yeni olan evliliklerde gerçek anne veya babanın yerini tutma problemi çok çok fazla kimse buna uğraşmıyor bile desek yeridir uğraşanlar yok mu elbette var allah onlardan razı olsun.

0

ebeveynler eğer ayrılma kararı aldılarsa bu birlikte yaşayıp hayatın burunların gelmesi anlamına gelmektedir. çocuk bu ortamda yaşarsa daha çok psikolojik sorunlar yaşayacaktır. eğer karar alınmışsa ve çocuk için birlikteliğe devam ediliyorsa bu çok yanlış bir seçim olacaktır. ayrılma kararı alındıktan sonra ilk iş çocuğa bunu uygun dille anlatma olmalıdır. çocuklar işlenmeye açık birer bireydir siz onları nasıl yetiştirirseniz onlar öyle büyürler eğer bunu anlayacağı şekilde anlatır ve böylesinin ailenin her bireyi için uygun olacağını ve böyle daha mutlu olacağınızı ona anlatırsanız çocuk bunu anlayacaktır. ben ailesi ayrılan çocukların çok sorun yaşayacağını düşünmüyorum en azından birlikte yaşayıp sürekli kavga ortamında olmaktansa ayrı ayrı evlerde daha huzurlu yaşayabilir hem çocuk hem de ebeveynler.

0

çocuk eğer bir hayli küçükse kendini eksik ve baya kötü hissedebilir ayrılmadan önce de çocuğun önünde kavga etmişlerse çok kötü durumda olabilir psikolojik olarak