0

posta güvercini diye bir cins var. genelde beyaz oluyorlar ve hızlı uçuyorlar. bunların türkiye genelinde yarışları yapılıyor hala ve kuşu konya'dan salıyorlar bir haftada filan gelip evini yuvasını buluyor efsanelik mevzu bence.

0

güvercindi ama ne akıllı kuşmuş mektubu götürüp yerine ulaştırıldı şimdi insanlardan bile akıllı kuşmuş şimdi akıllı telefonlar çıktı kimse güvercinin yüzüne bakmaz

0

güvercinler bu işi yaparlar i. günümüzde hala güvercinleri evden uzak bir yerde salıp evi bulabilecek mi diye denemeler yapılır. sistem şöyle işler her evde güvercin olur. güvercin evini unutmaz. bir haber vermek istiyorsanız o evin güvercinini alırsınız ve ileteceğiniz mesajı yazıp güvercinin istediğiniz yerine bağlarsınız güvercin evini bulduğunda not iletilmiş olur. çok mantıklı ve harika bir sistem

1

bu görevde genelde güvercinler kullanılırmış ve bu konuda özellikle eğitilirmiş. gerçekten iletişim kurmak için bu kadar uğraşmak oldukça etkileyici.

0

eskiden eğitilmiş güvercinler bulunurmuş. posta görevlerinden bu güvercinler sorumlu olurmuş

0

eskiden bu görev güvercinlere yaptırılıyordu.günümüzde de bazı yerlerde bu uygulamanın hobi olarak yapıldığını söyleyebiliriz.