0

manavgat antalya ilinin sınırları içerisinde bulunan bir ilçedir.

0

antalya'da şelale ismini de alan manavgat turistik yer

0

manavgat ilçesi antalya ilimize bağlı bir ilçedir

0

antalya ilinin bir ilçesidir manavgat

0

@furkan gül

bu kadar araştırmaktan aciz olmayın arkadaşım. insanları yanlış yönlendirmeyin ve bilgilendirmeyin. bilmiyorsanız yazmayın. bu kadar basit.

neyse konumuza dönelim biz.

---

manavgat'ın kuruluşu kesin olarak bilinmemektedir, ancak milattan önce 200-150 tarihlerinde kurulduğu tarihi kayıtlardan gözlemlenebilir. manavgat'ta kurulduğu yüzyıllardan son yıllara kadar nehirde kargo ve insan taşımacılığı yapılmıştır. manavgat 1923'te bir türkiye cumhuriyeti ilçesi olarak kayıtlara geçti ve hala akdeniz bölgesi'nde bulunan antalya ilinin bir ilçesi konumundadır.

manavgat ilçesi antalya ilinden 72 km mesafede bulunur. manavgat nehrinin her iki tarafında bulunan ova üzerinde kurulmuştur. şehir merkezi, akdeniz kıyılarına 4 km uzaklıktadır. ilçenin kuzey kısmı, güzel ormanlarla kaplı toros dağları ile çevrilidir. ilçeden akan manavgat nehri, sade güzellik ve zenginlik verir. manavgat şelalesi ve deltası, şehrin en önemli doğal zenginlikleridir. güneydeki bölgenin diğer doğal güzellikleri, çam ağaçları ile sorgun ormanı ve manavgat nehri'nin deltasını dolduran alüvyonlardan oluşan "titreyengöl" gölüdür.

manavgat nehrinin kuzey kesiminde oymapınar gölü ve manavgat barajları bulunmaktadır. barajlar ve çevresi eşsiz bir güzelliğe sahiptir. 2500 m2 olan manavgat ovas, antalya ilinin en bereketli ovasıdır ve pamuk, buğday, arpa ve 45 çeşit meyve ve sebze yetiştirmek için uygundur.

seralarda yetişen meyve ve sebze yetiştiriciliği bölgedeki önemli bir geçim kaynağıdır. sera çiçeklenme de son zamanlarda gelişmiş durumdadır. alabalık nehrin bazı kısımlarında yetiştirilir. kasabanın tarihi çok eski olduğu bilinmekte ve manavgat isminin, luwi'nin eski dilindeki "munouwa" kelimesinden geldiği ve ana tanrıça tapınağı olduğu düşünülmektedir.
ilçenin farklı dönemlerde seleukeia ve side antik kentlerinin kutsal alanı olarak kullanıldığı düşünülmektedir.

-2

manavgat ilçemiz aydın'a bağlıdır.

0

manavgat antalya’nın ilçesidir