0

babil'in asma bahçeleri bugünkü iran devleti içerisinde bulunur.

0

babil'in asma bahçeleri irak'ta bulunur bulunur

0

babil'in asma bahçeleri, şimdiki irak ülkesinin babil antik kentinde bulunan bir dizi bahçedir.

babil'in asma bahçeleri her ne kadar dünyanın yedi harikasından birisi olarak gösterilse de bu konuda bazı tarihsel problemler vardır.

bu problemlerden en önemlisi; diğer geri kalan 6 dünya harikasının arkeolojik kalıntıları varken, babil asma bahçeleri'nin herhangi bir arkeolojik kalıntısı mevcut değildir.

tarihte rastlanan iki ufak kanıttan birisi;

flavius ​​josephus, birinci yüzyılın önemli roma tarih yazarlarından birisiydi. bir tarih araştırmasında, babil bahçelerinin kısa bir betimlemesini, m.ö. 4. yüzyılda yaşamış olan bir kilise babil rahibi olan bérose tarafından yazılmış bir kitaptan kısa bir açıklama olarak kendi kitabına alıntılamış. josephus'un bu eski kitap kaybolmuştur. günümüzdeki belgeler josephus'un kitabının kaybolmadan önceki zamanlarından alıntıların aktarılması ile az da olsa geçerliliğini korumaktadır.

0

babil' in asma bahçeleri eski dünyanın yedi harikasından biridir. nerede olduğu net olarak bilinmemekle beraber irak' ta babil şehri olan şimdiki hillah yakınlarındaki babil' in eski şehrinde bulunduğu rivayet edilmektedir.