1

herkes keneviri zararlı madde olarak biliyor fakat işin aslı öyle değil. faydaları o kadar etkili ki, altın değerinde diyebiliriz. yaptığım araştırmalara göre şu sonuçlara ulaştım; ilk kot pantolon kenevirden yapılmıştır; hatta "kanvas" kelimesi kenevir ürünlerine verilen bir isimdir. aids ve kanser tedavisinde kemoterapi etkisi görür. romatizma, kalp, sara, astım, mide, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az iki yüz elli hastalıkta kullanılıyor. bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretiyor. bir dönümlük kenevirden, dört dönümlük ağaca eş kağıt üretiliyor. bir ağaç üç defa tek kağıda dönüştürülürken, kenevir sekiz defa dönüştürülüyor. bir ağaç yirmi ile elli yıl arasında yetişirken, kenevir dört ayda yetişiyor. kenevir radyasyonu temizlemede çok etkilidir. dünyanın her yerinde yetişmeye müsaittir. ayrıca çok az suya ihtiyaç duyuyor. tarım ilaçlarına gerek yoktur. çünkü kendisini böceklerden koruyabiliyor. kenevir ile yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşır ise tarım ilacı sektörü tamamen ortadan kalkabilir. kenevir tohumunun protein değeri çok yüksektir ve içindeki iki yağ asidi de doğada hiç bir yerde bulunmuyor. kenevirin üretim maliyeti soyadan ucuzdur. kenevir ile beslenen hayvanlar hormon takviyesine ihtiyaç duymazlar. plastik ürünlerinin tamamı kenevirden üretilebilir. kenevirden üretilen plastiğin doğaya karışması, diper plastikten daha çok kolaydır. bir arabanın gövdesi kenevirden yapılırsa, çelikten on kat daha sağlam olabileceği söyleniliyor. binaların yalıtımı için de kullanılabilir, ucuz ve esnektir. bu mükemmel bitkinin uyuşturucu olarak kullanılması sadece %1 oranındadır. %99'u faydalı işler için kullanılabilir. fakat bu bitkinin yetiştirilmesi uzun yıllardır yasaklanmıştı bir çok ülkede. fakat ülkemizde kontrollü bir şekilde yetiştirilmeye izin verildiği söyleniliyor. yasak olmasının bazı sebeplerinin şunlar olduğu söyleniliyor;
-rockefeller dünyanın en zengin adamıydı. petrol şirketi vardı. bio yakıt olan kenevir yağı da elbette onun en büyük düşmanıydı.
-mellon, dupont şirketinin ana hissedarıydı ve petrol ürünlerinden plastik üretmek için patente sahipti. ve kenevir endüstrisi, onun pazarını tehtit ediyordu.
-w. r. hearst, 1900'lü yıllarda amerika'da gazete, dergilerin ve medyanın sahibiydi. ormanları vardı ve kağıt üretiyordu. kenevirden kağıt üretilirse çok para kaybedecekti.

bunlar yüzünden abd'de büyük bir toplantı yapıldı ve kenevir düşman ilan edildi. medya aracılığı ile insanların akıllarına, beyni uyuşturan zehirli bir madde olarak koydular. tarım ilaçları yüzünden zehirlenmeler ve kanserler arttı, kağıt üretimi için ormanlar katledildi, kenevir ile yapılan ilaçlar piyasadan çekildi ve günümüzde de kullandığımız bu kimyasal ilaçlar kullanıldı.