1

karıncaları gözlemlemeyi çok severim. bildiğim karınca türleri şunlardır;
bal karıncaları; yaprak bitlerinden elde ettikleri şekerli sıvı ve bitki nektarıyla beslenirler.
yaprak kesen karıncalar; çeneleri ile koparttıkları yaprak parçalarını, kafalarının üzerinde yuvalarına taşırlar. çok ilginç karıncalardır.
ordu karıncaları; lejyonerler olarak da bilinirler. yalnız tropik iklimlerde yaşayan bu küçük canlılar, etle beslenirler. düzenli bir ordu gibi hareket eden bu karıncalar kördür.
ateş karıncaları; son derece saldırgan bir karektere sahip olan küçük, kırmızı bir karınca türüdür. ilk kez güney amerika'da ortaya çıktıkları söyleniliyor.
hasat karıncaları; topladıkları besinleri yuvalarında özel bölümlere taşırlar. bir gurup işçi karınca, tohum özlerini çiğneyerek bir çeşit karınca ekmeği yaparlar.
dokumacı karıncalar; ağaçlarda yapraklardan oluşturdukları yuvaların içlerinde yaşarlar. garip bir yuva yapış şekilleri vardır.
firavun karıncalar; bu karıncların iki ismi daha vardır. şeker karıncaları, sidik karıncaları. çok küçüklerdir. genelde ısırmaz ve sokmaz diye biliniyorlar.
çoban karıncalar; bazı gündüz kelebeklerinin tırtılları tatlı bir madde çıkarırlar. çoban karıncalar da bu sıvı ile beslenirler. yaprak bitlerini çok severler.
bildiklerim bunlardır.