0

adak kurbanı insanlar diledikleri birşey olunca veya ölüleri adına kestikleri kurban türüdür ve bizde kesilen adaktan ev halkının yiyemiyor olduğunu biliyorum. ama bulundugum yerde adak kestik deyip yiyenler çok var biliyorum, buna bir anlam veremiyorum acaba yenirmi diye düşünüyorum.

0

örnek vererek açıklamak istiyorum. bi insan diyelim araba aldığım zaman adal kesecem dediyse o adağı kesmek zorundadır. kesmezse işleri yolunda gitmez diye bilinir. kişi kestiği adaktan kendisi yiyemez evine götüremez.

1

adaklık kurban daha çok bir şeyin olması için eger şu olursa adagım olsun eger biri hastalıktan kurulursa adagım olsun bir yönden söz gibi birsey insan tabi etinden yer ama eti yakınlarına akrabalarına komşularına dağıtır bir miktar kendinde kalır ama kendisi tadımlık yiyebilir.

0

adak kurbanı herhangi bir niyet veya istek için adanmış ve kesilmesi gereken kurbana denir ancak adak kurbanını adayan kişi yiyemez hepsini dağıtması gerekir aileden geri kalan üyeler tadımlık olarak yiyebilir.

0

adak eti kurban kesildikten sonra ihtiyaç sahiplerine verilir

0

insanlar olmasını istediklleri birşey için adak kurbanı adarlar örneğin araba alayım kurban kesicem gibi bir adakta bulunulabilir.
adak kurbanını kesen kişi yiyemez