1

pitbull köpekler saldırgan köpek ırkı olduğundan ne yaparsanız yapın size saldırmak isteyecektir. diğer köpeklerin vücut dilinden az çok ne yapacaklarını kestirebilirsiniz. yani hırlarlar, havlarlar bunun gibi vücut dilleri ile bir takım ön işaretlerden köpeğin kızgınlığını anlayabilirsiniz ama bu pitbullarda hiç bir şekilde bunu anlamazsınız. kaçamazsınız da, evren korusun herkesi. ancak köpekle aranıza bir takım eşyalar falan varsa ortamda onları koyup olayı biraz geçiştirebilirsiniz, o arada belki yardım falan gelir. ne bileyim sokaktasınız çöp kutusu falan vardır, onu ya da çantanız falan vardır, onu kalkan gibi kullanmak bir süreliğine size zaman kazandırabilir. ya da yanınızda yiyecek taşıyacaksınız köpeğin dikkatini çekecek, onu alacak ve sizi unutacak. düşüncesi bile ürkütücü. bu hayvanların asla tasmasız dışarıda bulundurulmaması gerekir. ya da bahçede ise bile bahçe duvar yüksekliğinin köpeğin erişemeyeceği yükseklikte olması iyi olur.

0

cins köpeklerin saldırısı oldukca ölümcül olur. bir pitbulldan asla kacmayın çünkü onlar sizden hızlı koşar kaçamazsınız. anca bir yüksek yere cıkıp size ulaşmasını engelleye bilirsiniz. bir diger alternetif köpegin dikkatini dagıtmak için üştünüzde olan kazagı falan başka bi yere atıp dikkat dagıtmaktır. köpekten kacmak yerine oldugunu yere yavaşca egilin. sakın hareket etmeyin. bir yerden sonra köpek kendiliginden gidecektir. eger kacarsanız tehlike secer ve size saldırma pozisyonuna gecer. eger saldırırsa ölüm ile sonuclanır. ülkemizde en tehlikeli köpek türü pitbulldur. agız maskesi olmadan asla dısarıya cıkmaması lazım. kanunan yaşaktır.

0

valla en akılcı yöntem emniyetli bir yere saklanmak çok korkutucu bir hayvan kendisi

0

köpek sonuçta oda. bir hoşt dersin korkar gider işte. teorik olarak böyle söyleyebilirim. pratik hakkında bilgi veremeyeceğim :)