4

insan vücudundaki iç organların görevleri nelerdir?

Ayrılmaz bütün olarak çalışan iç organları nasıl tarif edersin?

94 cevap
0

insan vücudu öyle detaylı ve şaşkınlık yaratan birşeydir ki ilahi bir bakış açısıyla bakarsak bile aslında tevhid ve tevekkül dediğimiz ibadetleri bile gerçekleştirmeye götüren yollar verir. her açıdan baktığımızda bize farklı zenginlik ilhamları sunar sadece ilahi değil mühendislik bilimi açısından bakarsak vücudu ve iç organlarını inceleyen bilim adamları pek çok buluş ve icatlara imza atmışlardır. insan vücudu hücrelerden oluşan yoğunluğun bir araya gelmesiyle oluşan dokuların bir araya gelmesiyle oluşan organların bir araya gelmesiyle oluşan uzuv ve eklemlerin bir araya gelmesiyle oluşur yani sizin anlayaacağınız sistem bir domino taşı gibi hareket eder. bir taş yıkılırsa en büyük taşa kadar gidebilir bu bağlamda inceleyecek olursak insanın göhüs kafesinde kalp ve akciğerler var iken diyafram altında ise diğer iç organlar bulunur bunlar karaciğer, mide, dalak, ince bağırsak, kalın bağırsak, pankreas. en yukarda ise en önemli ve ilk yardımcıların herzaman anlatıp durduklar önemli olan beyni hayatta tutmaktır sözünün hakkını veren beyin bulunmaktadır. kalp durabilir ama beyin yaşatılmalıdır. çünkü kalp nakli mümkünken beyin nakli şimdilik mümkün değildir. mide çeşitli kimyasal enzim ve asitlerle sindirime yardımcı olurken ince ve kalın bağırsaklar emilime yardımcı olurlar, kalp ise kan pompalanmasına ve doku ve hücrelere besin ve oksijen götürülmesine yarar. akciğerler ise bronşcuklar sayesinde oksijeni alıp kana aktarır kandan aldığı kullanılmış oksijen yani karbondioksiti tekrar dışarı atarlar. en başında da dediğim gibi şaşırtıcı ve ilham verici sistemler bütünüdür. son bir örnek vermek gerekirse böbrek kaybına uğrayan bir kişi hemen solunum yetmezliğine uğrar ve yeni böbreklere yada yardımcı ilaçlara takviyelere ihtiyaç duyar. bütün iyi kalpli insanlara sağlıklı günler dilerim.

0

kalp
içi boş kas yapısında bir organ olan kalp göğüs boşluğu içinde her iki akciğer arasında büyük bir alanı kaplar. büyüklüğü yetişkin bir insan kalbinin büyüklüğü olarak yumruğun büyüklüğü ile eş değer sayılır. taban tepe uzaklığı 12 cm en geniş yerinde ise 8-9 cm dir. her canlıda dokuların organların ve hücrelerin oksijen karbondioksit aminoasitler ve yağlar vitaminler gibi şeylere ihtiyacı vardır. ve bunların gerekli bölgelere taşınması gerekir bu işlemi ise kalp ve damarlardan oluşan dolaşım sistemi yapar. kalp burada motor görevi görür. dakikada 60-80 kez atar.
karaciğer
proteinlerin üretilmesi ve depolanması protein metobilizmaları birçok yan üretimin kontrol edilmesi.
şeker depolanması ve kanda bulunması gereken şeker miktaranın ayarlanması.
vücutta ki toksit ve zararlı maddelerin nötralize edilmesi.
depo edilmiş yağların kullanılması.
kanın pıhtılaşması için madde üretilmesi.
safra ve safra tuzu üretilmesi.
kırmızı kan hücreleri ve başka kan elemanlarının üretimi için gerekli ve önemli olan maddelerin üretimi ve depolanması.
vücudun ısısını ayarlar.
ihtiyacı olan su ve vitaminleri yapar.
kan miktarını ayarlar.
hormonların görevleri üzerinde etkili olur.
akciğer
akciğerin ana görevi atmosferde ki oksijen kan dolaşımı nakletmek ve kan dolaşımındaki korbondaiosiki atmosfere çıkartmaktır.
dalak
karın boşluğu solunda midenin arka tarafında bulunan dalak eskimiş kırmızı kan hücrelerini yok eder gerektiği zamanda yeni kırmızı kan hücreleri imal eder. sıtma ve tifo gibi bulaşıcı hastalıklar veya kansızlık sonucu hastalanabilir.
ince bağirsak
kıvrımlı bir yüzey yapısına sahiptir. besinlerin bağırsak duvarından difüzyonu ve böylece emilimi için uygun olan yüzey alanını arttırır.
mide
sindirim aygıtının yemek borusu ile bağırsak başı arasında bulunan kısmı olup içine giren yiyceklerin kimyasal ve fiziksel olarak parçalandığı yerdir. mide kendi çıkardığı asitten kendini korumak için yapışkan alken bazik bir mukus üretir.
böbrek
proteinlerin parçalanması ve sonucunda oluşan zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve mineral dengesini düzenler.
rektum
kalın bağırsağın son bölümüdür. anüse açılır. dışkının çıkmadan önce tutulduğu yerdir.

0

içimizdeki bütün organlar işe yarar yaramayan organ yoktur akciğer nefes almamızı sağlar burnumuz kokmamızı sağlar göz görmemizi sağlar kulak duymamızı sağlar ağız yemek yememizi sağlar kalp yaşamımızı organlara kan pompalamasını sağlar iç organlar sindirim sitemi ve bağışıklık sitemini sağlar cok süre yemek yemedıgınızde bobreklere yeterince su tüketmediğinizde bobrekler ılerde yada yakın bı zamanda sizlere sorun cıkartabılır benım babannem bobrek hastası oldu ve dıyalız makınasına girdı hastahanede uzun bır sure yattı ve doktor sık idrar git dedi ve bol bol su tüket dedi bazı organları ıhtıyaçlarını esırgersenız bu sizin için belkıde sonunuz olabılır çişiniz geldıgı anda tutmayın en yakın yada evınızdeysenız ihtiyacınızı karşılayın akcığerimize sigara içiliyor akciğer temiz hava almasını sağlar ve temizler oraya sigara içerek pis hava sokuluyor ve akcıger kanserine kadar yol alıyor bu durum akciğerlerimiz kararmaya iflas etmeye başlıyor bazen bu durumları hastalıklara bulaşınca anlıyoruz ama iş işten geçmiş oluyor geç farkedilyor televizyonlarda onca uyarı yapılmasına rağmen kimse kayle almıyor ama hastalık bulaşınca ınsan bi tedirgin olmaya başlıyor pişman olmaya başlıyor siz siz olun kötü alışkanları bırakın vucudumuzdakı organları ıhtıyaçlarını görevlerını karşılayalım duyarlı olalım.

0

insan vucudundaki her şey işe yaramaktadır. çünkü allah herşeyi bir düzene ölçüye göre yaratmıştır.
1- burun; koku almaya yarar.
2-kulak; duymamızı sağlar
3- kalp; kan pompalar
4-dil; tat almaya yarar
5 - göz; görmeye yarar
bunlar vardır.

0

iç organları insanın yaşaması için en temel hücrelerin birikmesi ile oluşan organların tümüdür. her organ bir enerji alanına sahiptir. her organın farklı bir görevi vardır. yaşam için bir organda dahi sorun olur ise yaşam olumsuz yönde etkilenir

organlarımızı tanıyalım ve bilelim ona göre kendimize değer verelim

0

böbrek kanı temizler, kalp kanı tüm vücuda pompalar,mide yediklerimizi sindirmemize yarar.

0

insan vucudundaki organlarin gorevi degisiyor bircok organ var kalp var goz var gormek icin gormek hayattaki en guzel nimetlerden birisi bunun icin hep sukretmek lazm hic sukrediyormuyuz bunlr icin kulak var duymak icin duymasak bu ladar guzelliklerin farkina varabilirmiyiz gormesek bu guzelliklerin tadini cikarabilirmiyiz herseyin karanlik olmasi ne kadar aci tatmak icin bile bir organimiz var dil yedigimi yemeklerin taidini alamasak ne anlami kalacak bunlarin yemeklerin bagirsaklar bobrekler eller kollar bacaklar bir insan yuruyebiliyorsa bunu kucumsememeli dalaklar var ciger var damarlarda gezen kanlar var saymakla bitmez insan vucudu ve organlari cok ust duzeyli bir sekilde yaratilmistir insanlar bunu tartismasi bile yapilamaz

0

insanın iç organlarının her birinin görevi farklı olsada hepsi amaçı insanı ayakta tutabilmektir ama hepsinin birbirine bağlı oldukklarını da bilmek lazım . hep işini mükemmel yaparak bizim sağlam bir şekilde hayatımıza devam etmemizi sağlar. mesela kalp en önemlisidir. kalp durursa hiç bir organın bir anlamı kalmaz ve insan hayatı sona erer. mide emilimi sağlar mesela bağırsaklar da yiyeycek lerin işlemlerinde kullanılır . atardamar ise kanı tüm vücuda pompalamayı sağlar .karaciğer emilimi ve
üretimi sağlamaladığı gibiakciğer de nefes almayı sağlar .akciğerler olmadan rahar nefes alamayız.. akciğerler havada bulunan oksijeni vücuda alıp , vücuttaki karbondoksiti dışarıya vermeyi yarar. akciğer insandaki göğüs boşluğunun sağında ve solunda olmak üzere iki tane vardır. akciğerler nefes borusu , bronjlar ve diyaframdan oluşur. mesela mesane içimizde biriken artıkları dışarı atılmasında rol oynar. damarlar ise kan akışının yolunu belirler.

0

kalp bu sistem icerisinde motor gorevi yapar kalp dakikada 60.80 vusur ile kani vicuda pompalar
karaciğer diyaframin altunda 2 kilo agirilinda koyu kirmizi renginde kirmizi renktedir
dalak sitma ve tofi kansizlik ve bagutsak hastali givi seyler olurus

0

insan bir makinedir aslında vücudumuzdaki iç organlar ve görevlerini size özetleyeyim kalp bir günde 100 bin bir yılda kırk milyon tüm hayatımız boyunca ise iki buçuk milyon kere atar

0

mide: sindirimi sağlar. böbrekler: vicudun sıvısını süzer. pis olanları idrar ile dışarı atar. kısacası vicudumuzun iç kısmından sorumludur.

0

her organın belli bir görevi vardır. kulak organımız duymayı sağlarken aynı zamanda dengede kalmamızı da sağlar. görme organımızda gözdür. yediğimiz yemekleri tatmak için dilimiz işe yarıyor. hareketlerimizi elimizi ve ayaklarımızı kullanarak yapıyoruz. iç organlarımızında belli görevleri vardır. mide ve bağırsaklar sindirime yardımcı olurlar. pankreas ise salgıladığı hormonlar sayesinde kan şeker düzeyini ayarlamaktadır. akciğerlerimiz nefes alıp vermemizi sağlarken, karaciğer ilaç atılımında görev almaktadır. vücudumuzda ki en önemli işlevi ise kalp yerine getirmektedir. kalp tüm vücuda temiz kanı pompalamakla görevlidir. pompaladığı temiz kan sayesinde vücudumuz oksijenlenir ve yaşamaya devam ederiz.

0

insan vücudundaki organların görevleri
1)el: günlük yaşamımızda genellikle her şeyi yapmaya yarayan bir organdır
2)göz: bütün çevremizde olup biteni görmek ve onlara anlam veren organdır
3)alak:gitmek istediğimiz yere bizi ulaştıran organdır.
4) çevremizde olup biten her şeyi duymamıza yarayan organdır.
5)ağız:günlük faaliyetlerde insanın bir biri ile iletişim kurmaya yarayan en önemli organdır.
6)kalp: kısaca insanın hayatını devam ettirmeye yarayan bir organdır. belinden sonra en önemli organdır.
7) mide: insanın yediği her şeyi müzüfa eden yerdir.

0

her birinin ayrı bir görevi var ve mükemmel bir sistem

0

vücudumuzdaki organların farklı görevleri olsa da hepsi ortak bir çalışma yürütüyor bu sayede nefes alır sindirim yapar ve hareket ederiz binlerce kimyasal reaksiyon yapılırken kalbimiz günde 100000 kez atarak kan pompalar akciğerlere oksijen gider ve kanı temizler tüm bunlar yaşamın kaynağı iç organlarımız tarafından yapılır işte iç organlarımızın görevleri kalp nedir nerede bulunur görevleri nelerdir ve tüm hücrelerin oksijen karbondioksit vitamin ve mineral dengesi ve asit baz dengesi kalbin kanı pompalaması ile sağlanır karaciğer nedir nerede bulunur görevleri nelerdir 2 kilogramlık bir organdır karaciğer belki de vücudumuzun en önemli organlarındandır protein üretilmesi depolanması şekerin depolanması ve kanda şeker oranının ayarlanması vücutta toksik maddelerin zararsız hale gelmesi depo edilen yağların kullanımı kanın pıhtılaşması için madde üretimi safra üretimi kırmızı kan hücreleri için gerekli maddelerin üretilmesi vücut ısısı ayarları kan miktarı ayarı ve hormonların bazılarında etkilidir sol ve sağ bölümde olmak üzere 2 parçadır akciğer kesecikleri denen boşluklardan yapılmıştır sağ akciğer 3 robot sol akciğer iki lobu ayrılmıştır başlıca görevi oksijeni kan dolaşımını almak ve kan dolaşımında olan karbondioksiti dışarı yatmaktır soluk borusu nedir nerede bulunur görevleri nelerdir nefes borusu solunan havanın geçtiği boru şeklinde olan bir organımızdır havayı akciğerlere göndermeye yarar soluk borusuna bir yiyecek kaçarsa soluk alamayız bu nedenle küçük dilimiz yutkunurken soluk borusunu tıkamak nedir ince bağırsak nedir nerede bulunur görevleri nelerdir ince bağırsaklar ortalama 7 metre kadar uzunluğa sahiptir besinlerin emilimini sağlamaktadır besinlerin sindirilmesi emilmesi tuz ve suyun emilmesini sağlar yağları ilk olarak ince bağırsaklarda emilir su miktarı kalın bağırsak tarafından ayarlanır mide nedir nerede bulunur görevleri nelerdir bu konuyla ilgili öneri kalbin görevi nedir kalp ne işe yarar ve nasıl çalışır karın bölgesi'nin sol tarafında kaburga kemiklerinin arasında bulunan torba şeklinde olan organımızdır boş mide 15 20 santimetre kadardır alınan yiyeceklerin kimyasal ve fiziksel parçalandığı noktadır bu noktada parçalanan yiyecekler bağırsaklara yollanır böbrek nedir nerede bulunur görevleri nelerdir belimizin alt kısmında yer alan fasulye şeklindeki 2 adet organımızdır böbreklerin görevi k&n filtre etmesi ve üre gibi zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlamaktır ayrıca sıvı ve mineral dengesini de böbrekler sağlamaktadır

0

ince bağırsak kalın bağırsak pankreas bunlar önemli iç organlar ben doktorum yanlış olmasın :d

0

iç organlar sindirim sistemi, solunum sistemi ve dolaşım sisteminde görev alırlar.

0

her oragnın farklı görevleri vardır oragan mafyaları bile akciğere klbe farklı prlar veiyor

0

insanin icinde organlar vardir bu organlar insanin yasamsi icin gerekli olan malzemelerdir.
insanlar buyumesi gelismesi için
yemege ihtiyac duyar fakat bu yedikleri ictikleri vücudunun gelismesi icin onemli. bunu ögütecek ve minerallerini faydalısıni ayiracak pisini ise dıskı yoluyla dışarı atmak zorundadir. insanlar sadece migdeleri ile yaşamamaktadir beyin ve kalp olmadanda yasiyamaz tabikide.
insanlarda birden cok organ vardır bunlar sunlardır:
akciger
karaciğer
migde
ince barsak
kalın bagırsa
kalp
safrakesesi
bobrek
beyin
damarlar
kulak
göz
bukadar malzeme varken allaha ibadet etmemek insanlarin enbüyük nankörlüktür. insanlar yasamlari boyunca hep yiyer.

0

her organimizin ayri ayri görevleri vardir. mide bagirsak yediklerimizi sindirilmek için vardir. solunum nefes almamiza yardimci olur. kalp kan pompalana gorevini üstlenir .