0

kalp vücudumuza kan pompalamaktan sorumludur. yemek borusu sindirim sisteminin bir parçasıdır. görevi gıdaları mide'ye taşımaktır. dalak'ın başlıca görevlerinden birisi kan filtrelemektir. safra kesesinin ana görevi sindirim için gerekli olana kadar karaciğer'den salgılanan safra'yı depolamaktır.aynı zamanda yağ sindirimine yardımcı olur. ince bağırsak mide ve bağırsağı birbirine bağlar.sindirimden sorumludur. ince bağırsak gıdadaki besin maddelerini ve mineralleri, sindirilmiş gıdayı kalın bağırsağa iletir. kalın bağırsağın birinci görevi sindirim kalıntılarından su ve elektrolitleri emmek ve dışkı atılıncaya kadar dışkıyı depolamaktır.

0

insan vücudunda bulunan organlar insan yaşamının bir parçasıdır. aslında bu organların hepsi yemek yeme sistemine göre kurulmuş bir dengedir. insanın temel yapısı yemeye bağlıdır. sindirim sistemi ile birlikte başlar. orgamımızın görevi. atıkla biter

0

vücut kas ve iskelet sisteminden oluşur temel iskeletimizin ana görevi vücudu dik tutar.kaslar kemıklerle birleşir ve birbirine baglanır ikisi birlikte vücudu oluşturur ve vücudu ayakta tutar hareket etmemizi sağlar.daha sonra ic organlarımızı korurlar.burnumuz nefes almamızı sağlar kulaklarımız işitmemizi sağlar burunda örs üzengi çekiç kemikleri de vardır .kafatasında beynimiz bulunur.gözler görmemizi saglayan organlardır .dilimizde belli bölgeler vardır bunlar tat almayı sağlarlar.daha sonra kalp vardır en önemli organımız dolaşım sisteminden sorumludur ve kirli kanı temizleyerek vücuda dağıtır tekrar .eller tutmamızı sağlar . akcigerler nefes aldığımız havayı temizler ve karaciğer ise yediğimiz yagların parçalanmasında görev alır.mide yediğimiz besinleri bulamaç haline gelmesini sağlar.dişler besinlerin öğütülmesini sağlar .aslında bütün organlar bir ahenk içinde çalışırlar.