0

3. vlad dracu ünlü yazar bram stoker tarafından 1987 yılında yazılıp bütün dünyada baskı yapan ve çok ilgi gören dracula romanına ilham kaynağı olmuş,bugünkü romanyada voyvoda , yani bir nevi vali olarak varlık göstermiş bir prenstir.cengaverliği ve acımasızlığıyla tanınan ve viladislava bağlı olan 2. vladın oğlu ,ileride kazıklı voyvoda olarak tanınacak o ünlü çocuk,1431 de siphişora kasabasında doğdu.baba vlad, 2. muratın romanya üzerine yaptığı amansız akınlara daha fazla dayanamayıp o zamankı başkent olan bursaya bağlılığını bildirmek zorunda kaldı . oğlu vlad'ı ve kızı radu'yu da yetiştirilmesi için edirneye gönderdi. vlad birçok insanı kazığa geçirdigi için kazıklı voyvoda olarak bilinir ve cok acımasızdır.

0

aslına bakarsanız herkesin dracula olarak bildiği zattır. dönemin eflak valisidir. osmanlı padişahına vergi vermek istemediği için hapsedilmiştir. gardiyanların bir anlık gafletinden faydalanarak kaçmıştır. şehrine gittiğinde ise insanları teker teker öldürmeye başlamıştır. rivayete göre insanları kazıklara oturtarak öldürmüş ve kanlarını içmiştir. kendisinin vampir olarak düşünülmesinin sebebi de aslında budur. bunları öğrenen padişahımız kendisini esir aldırtarak kendisini de aynı şekilde öldürmüş ve cesedini kurtlara yedirmiştir. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

fatih sultan mehmet devrinde yaşamış osmanlı ya vergi vermekle yükümlü olan eflak adlı yerin başında bulunan kişidir. esir aldığı kişilere ve düşmanlarına karşı yaptığı aklı almaz işkencelere tanınır bu işkencelere en bilindik olanı kazığa oturmadır genellikle insanları dik bir şekilde oturmayı seçer iş daha zor ölsünler diye bazılarının ölümü günler bile sürebilirmiş bazı rivayetler göre kazığa geçirdiği insanların altına fıçı koydurarak öldürdüğü insanların kanlarını içermiş bu sebeple drakula veya vampir olduğuna dair bir hakkında birçok dedikodu çıkmış.