0

ballı süt kışın muhteşem bir bir antibiyotik görevi gören bir içecektir.balın ve sütün ayrı ayrı faydalarını saymak gerçekten saatlerimizi alabilir. ve bu ikilinin birlikte yararları ise tartışılmaz tavan yapar.örneğin sütteki kalsiyum vücut için çok önemli bir yere sahiptir.aynı zamanda süt vücuttaki yavaş mekanizmaları çok iyi bir şekilde hızlandırır. sütün önemi bunlarla bitmez . gelişim çağındaki çocuklarımız için kemik gelişimine katkı sağlar .günde en az 2 bardak süt içilmesi gereklidir.ancak sütten kastımız şuanki fabrikalarda üretilen kötü sütler değil elbette . sütlerin organik yani hayvandan üretilmesi gerçekten çok önemlidir .süt tozuyla oluşturulan sütler zararlıdır .
bunun yanında balın faydasını da saymakla bitiremeyiz . zekayı geliştirir .vücudun eksiği olan şeker değerini karşılar .ancak balda da aynı durum geçerlidir şekerle yapılmış fabrikasyon mallarına eğer ki önem verirsek kovanda yetişmeyen bal sandığımız şekerli ürünleri tüketirsek eğer vücut gerçekten berbat bir hale gelir ve şeker hastalığı kaçınılmaz hale getirilir.
kışın ballı süt tüketmeye özen göstermelisiniz. bir bardak sütü cezveye dökün daha sonra bu sütün iyice ısınmasını sağlayın.bir bardağa bir kaşık balı ilave etttirin.daha sonra bu bala sütü dökün afiyet olsun .iyice karıştırın .kışın gripten boğaz ağrısından kurtarır sizi.aynı zamanda bağırsakları çok iyi çalıştırır .ancak çok tüketmek her şey gibi ballı sütte de vücuda zarar verir .

0

gerçek bal ve süt karıştırarak faydası grip olan hastalara çok vardır ve boğazı yumuşatır.