0

ruzen atakan, 1996 yılında luricina'da dünyaya gelmiştir.
ruzen atakan diğer insanlar gibi hayallerini gerçeğe dönüştürmeye başaranlar arasında yer alıyor. gülsafa-mustafa kemal atakan çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan ruzen atakan, babasının öğretmen olması dolayısıyla 1974'e kadar luricana'da yaşamaktadır. içine kapanık olmayan bir kız olduğu için iyi arkadaşlıklar kurmştur.

ilkokul eğitimine luricana'da başlasa da 1974'de babasının tayin sebebiyle düzova'ya taşınmak zorunda kalır ve eğitim hayatına düzova'da devam eder.

eğitim hayatında başarılı bir talebe olan ruzen, evde de çok yaratıcı bir özelliğe sahiptir. ruzenin kendisine özel bir dünyası bulunmaktadır. ailesine ve arkadaşlarına hoş sürprizler yapmayı, eğlence ortamı oluşturmayı seven birisidir.

ruzen daha orta okuldayken ilgi çekici resimler yapmaya başlamıştır. ruzen'in resimlerinde hep aşırı süslü, normal üstü figürler vardır. orta okul dönemlerinde yapmış olduğu bu figürler aslında gelecekte oluşturacağı tarzın temelidir.

1984 yılında lise eğitimini tamamlamış ve hemen ardından üniversite sınavlarına girmiştir. ankara gazi üniversitesi resim bölümü için özel yetenek sınavına katılmıştır. bu yetenek sınavına katılan 3 bin talebenin arasından 6. olarak kazanmış ve eğitim almaya başlamıştır. ruzen için resmi tam anlamıyla tanımlamak gerekirse; mutluluk ve özgürlüktür.
ruzen ilk eserini üniversite dönemlerinde sergilemiştir.
üniversite öğrencisiyken tanıştığı ibrahim özejder ile evlenmiştir.