1

üzüm insan sağlığına daha çok faydalıdır şarap ne kadar üzümden yapılsa bile şarabı içinde katkı maddeleri kimyasal maddeler var hem şarap içmek dinen de haramdır sadece şarap içmek bir şekilde haram değil eğer bir hastalık varsa bu hastalığa şifa oluyorsa şifa niyetine içtiği zaman helaldir ama üzümle şarabı asla bir kefeye koyamayız şimdi ne kadar birbirine yakın olsa üzüm daha faydalıdır yani gerçekten şarabın özü ne kadar üzüm olsa bile faydası üzüm kadar yoktur.

0

zamana , ortama ve ihtiyaca göre değişir elbette. şuan bir kadeh şarap olsa daha faydalı olurdu.

0

üzüm daha faydalıdır şarapta alkol olduğu için zararları vardır şarabın fakat üzümün zararlari yoktur diyebilirim.

0

üzüm daha yararlidir ancak her urununde kendine has yarar ve zararlari olabiliyor ancak taze kalmis daha yeni olan urunlerden alinacak besin farkli mayalanmis ve sarap olarak olusmus urunlen ilgili alinacak yarar farklidir.

0

üzüm yemesi güzeldir ama şarap içmesi de güzeldir. şarap kaliteli olursa on numara olur. ama şarap günahtır üzüm helaldir. o yüzden hep birlikte üzüm yiyelim.

0

üzüm daha faydalıdır şarabın içinde ayrıca eklenmese bile bir süre bekletildiği takdirde doğal alkol salgılanmaktadır. alkol de insan sağlığı açısından zararlıdır. üzüm sağlıklı bir meyvedir özellikle siyah üzüm kan yapıcı bir özelliğe sahiptir fakat şarabın faydası yerine zararları vardır. alkol vücuda ne kadar zarar verirse şarapta o kadar zarar vermektedir.

1

üzüm daha faydalıdır şarap ne kadar üzümden yapılmış'sada şarap zararlıtır üzüm bir çok rahatsızlığa iyi gelir.

0

şarap daha faydalıdır üzümü boşverin :))