0

elektro manyetik dalga bir nebze mıknatısın yarattığı manyetik dalga gibidir
dünyamızda bu yönde manyetik alan kuvvet çizgileri ile doğrusal kesişmeyen çizgilerde dalgalar saçmaktadır bunu pusula ile açıklayabilirim pusula elektromanyetik alan ile yani manyetik alan çizigileri ile çekime uğruyarak bize kutupları gösterir tarihdeki tesla olarak bildiğimiz ünlü bilim adamı bu manuetik alan kuvvet çizgikerini kullanarak sınırsız ve kablosuz elektriği hedeflemiş ve projeyi kağıt üstünden inşaa etmeye geçtiğinde devletler karşı çıkmıştır çünkü parayla satılan enerji varken bedavasını istermi devletler diyeceğim o ki biraz araştırma ike bu kuvvet çizgileri ile çoğu şey hedeflenebilir.

0

foton denilen parçacıklarla manyetik alanin olusturdugu dalgalara elektro manyetik dalga denir.

0

elektriklenme sonucu oluşan manyetik dalgalardir

0

elektrik sonucu olusan manyetizmin yaydigi dalgaya denir

0

elektromanyetizmasi bulunan veya bunula ilgisi olan. elektromanyetik bir fizik terimidir. kökeni fransizcadir kimyadaki anlamı ise mıknatıslık olaylarının her ikisiyle de ilgili olan ingilizcesi elekteomagnetic. 1865 yılında ingiliz fizikçi james maxwell seslerin havada uzak mesafelerle ışık hızına yakın bir hızda (saniyeden 300.000 km) gitmesini saglayacak elektromanyetik salagalat diger adiyla radyo dalgalarını keşfetmişti. alman bilim adamı hertz ise maxwell bu tezini geliştirdi ve deneyler ile ispatladı.

0

elektromanyetik dalgalar, birlikte değişim ve birbirine dik düzlemdeki elektrik ve manyetik alanlardan meydana gelir. uzayda değişen elektrik alanlar, manyetik alanları meydana getirir. bir ortamda elektrik alanını değiştirmek için yüklü cisimleri izbeli olarak hareket ettirmek gerekir. bundan dolayı emaili hareket eden yükler elektromanyetik dalga yayılır. elektrik alan ve manyetik alan bileşenleri olmak üzere elektromanyetik dalganın iki bileşeni vardır bu iki bileşen, 100 dedik, elektromanyetik dalgaları yayılma göre ise her ikisine de diktir. elektrik alan prim k etki eden kuvvet olarak bilinir. bu kuvvetin yönü artçı yükten eksi yüke doğrudur. elektrik alanlar yönlü oklarla gösterilir. bir başka anlatımla elektrik alan çizgileri yüksek potansiyelden düşük potansiyeli doğrudur. manyetik alan ise bir noktada v hızıyla hareket eden q yükünde g kuvvetini meydana getiren alan vektör dur. elektromanyetik dalgaların üretilmesi nasıl olur diye sordu olursanız cevabı da şöyle; elektromanyetik dalgaların dalgaboyularına bağlı olarak elektromanyetik dalga üreticisinin yapısı da değişir. çevreye elektromanyetik dalga şeklinde enerji yayılır yani salınım devresi ve anten sistemi bir enerji dönüşümü ve dağı’na getirir. elektromanyetik dalga nerden geldi diye soracaksınız cevabında vereyim: elektromanyetik 1008 65 yılında ingiliz fizikçi james maxwell seslerin havadan uzak mesafelerde şakasına yakın bir hızda saniyede 300.000 km gitmesini sağlayacak elektromanyetik dalgaları diğer adıyla radyo dalgalarını keşfetmişti. alman bilim adamı hertz ise maxwell’in bu tezini geliştirdiği ve deneyleriyle ispatladı. bildiklerim duyduklarım böyle umarım elektromanyetik dalga nedir nasıl oluşur nerelerde görürüz bu tür soruların cevabını verebilmişimdir yardımcı olabildiysem eğer ne mutlu bana hepinize teşekkür ederim iyi akşamlar ve bol kazançlar tabii ki de görüşmek dileğiyle kendinize iyi bakın

0

elektromanyetik adından da anlaşıldığı üzere, elektrik ve manyetik alanlardan meydana gelmektedir. elektrik alanlarının değişmesiyle meydana manyetik alan ortaya çıkar. bunların birleşmesiyle elektromanyetik dalga oluşur.

0

iki düzlemdeki elektrik ve manyetik alnda gerçekleşir diye biliyorum

0

elektromanyetik dalgalar, birlikte değişen ve birbirine dik dğzlemdeki elektrik ve manyetik alanlardan meydana gelir. uzayda değişen elektrik alanlar, manyetik alanları meydana getirir. bir ortamdaki elektrik alanını değiştirmek için yüklü cisimleri ivmeli olarks haraket ettirmek gerekir. bundns dolayı ivmeli haraket eden yükler, elektromanyetik dalga yayarlar. elektrik alan ve manyetik alan bileşenleri olmak üzere elektromanyetik dalganın iki bileşeni vardır. bu bileşenler ise birbirine diktir. yani elektromanyetik dalganın yayılma yönünde her ikisi de birbirine diktir.

0

elektromanyetik dalgalar birlikte değişen ve birbirine dik düzlemdeki elektrik
ve manyetik alanlardan meydana gelir . uzayda değişen manyetik alanlar manyetik alanları meydana getirir bir ortamdaki elektrik alanını değiştirmek için
yüklü cisimleri ivmeli olarak hareket ettirmek gerekir bundan dolayı ivmeli hareket eden yükler elektromanyetik alanlar yayarlar.
elektrik alanlar ve manyetik alan bileşenleri olmak üzere elektromanyetik dalganın iki bileşeni vardır bu iki bileşen birbirine dik
elektromanyetik dalga yayılma yönü ise her ikisine de diktir
elektrik alan birim yüke etki eden kuvvet olarak bilinir
bu kuvvetin yönü artı yükten eksi yüke doğrudur elektrik alanlar yönlü oklarla gösterilir bir başka alanla elektrik alan potansiyeli yüksek potansiyelden düşük potansiyele doğrudur manyetik alan ise bir noktada "v" hızıyla hareket eden
"q" yüküyle "f" kuvvetini meydana getiren alan vektörüdür

0

elektronik radyasyonun uzayda katettiği yola "elektormanyetik dalga" denilmektedir.

0

elektromanyetik dalga elektrik radyasyonunun uzayda aldığı yoldur.gunumuzde televizyon cep telefonu internet radyo gibi kullanılan aletler bu elektromanyetik dalga sayesinde kullanilmaktadir

0

köken olarak fransızca bir kelime olan fizik terimi, elektrik ile ilgili mekanik kabiliyeti olan bir terimdir elektromanyetik dalga. mıknatıs olma özelliği ile ilgiki elektrik olayının birleşmesidir. peki nasıl oluşmaktadır elektromanyetik dalga? elektrik ve manyetik durumun yatay ve dikey olarak farklı şekillerde bir araya gelmesiyle oluşur. iki aşamadan meydana gelir. elektrik alanı ve manyetik alanı olmak üzere e ve m olarak adlandırılırlar.

0

elektromanyetik nedir elektromanyetizması bulunan veya bununla ilgisi olan elektromanyetik bir fizik terimidir kökeni fransızcadır kimyadaki anlamı ise elektrik ve mıknatıslık tır layların her ikisinin ikisi ile de ilgili olan ingilizce elektromanyetik elektromanyetik 1865 yılında ingiliz fizikçi james maxwell seslerin havadan uzak mesafelere ışık hızında yakın bir hızla saniyede 300000 kilometre gitmesini sağlayarak elektromanyetik dalgaların diğer adıyla radyo dalgası ne keşfetmiştir alman bilim adamı heard ise maxwell bu tezini geliştirdiği ve deneyler oldu elektromanyetik dalga elektromanyetik dalga birlikte değişen birbirine düzlemdeki elektrik manyetik alandan meydana gelir uzayda değişen elektrik alanları manyetik alanları meydana getirir bir ortamdaki elektrik alan değişmemek için yüklü cisimler olarak hareket ettirmek gerekir buna dolayı ile hareket eden yükler elektromanyetik dalgalar elektrik ve manyetik olan b değişenleri olmak üzere elektromanyetik dalgaların 2 bileşeni vardır bu iki bileşen birbirine dik elektromanyetik dalgaların yayılmasına yönü ise her ikisine dik beni dinlediğiniz için teşekkür eder.

0

bunun örneğini her yerde rastlayabiliriz. özel oluşturulan ortamlarda olur genellikle. mesela günlük hayatta mikro dalga fırın gibi bir mutfak aletinde olur. diğer dalgaların aksine yayılma için herhangi bir ortama ihtiyaç duymayan dalgalardır.

0

elektromanyetizması bulunan veya bununla ilgisi bulunan anlamına gelen elektromanyetik, bir fizik terimidir ve fransızca dan gelmektedir.

0

1865 yılında ingiliz bir fizikçi james maxwell tarafıdnan icat edilmiştir. seslerin havadan uzak mesafelere neredeyse ışık hızında bir hılza gitmesine yardımcı olan bir dalganın yani elektromanyetik dalganın diğer adıyla radyo dalgalarını keşfetti. maxwell keşfetti ama ondan sonra hertz, maxwell in tezini geliştirdi ve deneyler ispatladı. elektromanyetik dalgalar bir araya gelince değişen ve birbirine dik düzlemdeki elektrik ve manyetik alanlardan meydana gelir. uzayda bulunan alanlaradn olan elektriksel alanlar ve manyetik alanları meydana getiri. bir ortamdaki elektrik alanlarını değiştirmek için yüklü cisimleri belirli bir şekilde hareket ettirerek meydana getirir. ivmeli hareket eden yükler elektormanyetik alanı meydana getirir. elektriksel alan ve manyetik alanın birleşmesiyle de elektromanyetiksel alan ortaya çıkar. elektrik alan ve yüke etki eden kuvvet olarak bilinir. bu etki eden kuvvetin yönü daima yüksekten alçağa yani artıdan eksiye doğru olur bir başka anlatımla elektrik alan çizgileri yüksek potansiyelli göstergeden düşük potansiyelli göstergeye çeker

0

radyasyon oluşturan dalgalardir bu dalgalar isi üretir bu ısıyı mikrodalga fırınlarda kullanilir

0

radyasyon oluşturur bu dalgalar mikrodalga fırınlarda örneğin

0

kendi kendine yayılan bir dalga türüdür ve bu dalgayı 4 teori ile iskoç bilim adamı maxwell 4 teori ile açıklamıştır.bu dalga 9 çeşit olup hepsi hayatımızı kolaylaştıran elektronik cihazların başka bir cihaza bağlanmasına veya ulaşmasını sağlar.