0

kesinlikle beğenmiyorum.ülkenin tek bir kişi tarafından yönetilmesi diktatörlüğe girmektedir.türkiye cumhuriyeti özgür bir devlet olduğu için tek bir kişi altında yönetilmemelidir.lakin gel gelelim uzulerek söylüyorum,ülkemizin gözleri körelmis insanlarına bu gerçeği anlatalım.hakkımızda hayırlısı olsun.

0

başkanlık sistemine geçeli beri ülkede birçok şey kötüye gitti. bence eski sistem daha iyiydi

0

bizimkisi türk tipi başkanlık sistemi olduğundan dolayı ideolojilere hizmet eden bir sistem oldu. dolayısıyla memnun değilim bu sistemden.

0

başkanlık sistemi seçimlerinde parlementoda grup kuran partiler başkan adayı belirleyebilir. parlemento dışında başkan adayı olmak isteyen kişiler 100 bin imza şartı tamamlamak zorundadır. başkan adaylarının kesinleşmesinin ardından seçim gününe kadar propoganda ve miting yaparlar. başkanlık seçiminde bir adayın başkan olabilmesi için ülke genelindeli oyların en az yüzde ellisini alabilmesi gerekmektedir. ilk turda hiç bir aday yüzde elli oranında oy alamazsa en yüksek oy alan aday ve en yüksek oy alan ikinci aday ysk nın belirlediği tarihte tekrar sandıkta yarışır. ikinci turda yükzde elli üzerinde oy alan aday başkan seçilir. türk tipi başkanlık sistemi yargıda bazı dwğişiklikler getiriyor

0

şu an başkanlık sistemini daha oturtamadılar. seçim oldu ardından ekonomik krize girince başkanlık sistemi askıya aldılar.