0

belkide cam kesiği zarar vereceği için çocuklardan aynalari uzak tutmak için söylenen bir söz olabilir eski devirlerde.yoksa uğursuz olsaydı dünya da ayna üretimi olmaz olsa da kimse evine almazdı.

0

aynanın kırıldığının uğursuzluk getirdiğini ilkdefa duydum ama şeyi biliyorum cam bardak tabak vs bişey kırldığı zaman nazar çıktı derler hepsi batıl inanç

0

ben çamcida çalışıyorum günde binlerce kesip kırıyoruz bence öyle bişey yok

1

bir aynanın bir eşyanın kırılmasına anlam yüklemek oldukça saçma geliyor bana hangi kitapta yazıyor bu bilgi? kulaktan dolma bilgilerle inanış yönünü belirlemek oldukça mantık dışı inandığım tek şey nazar dır. gelelim bence asil meseleye birde olumsuz düşüncelerin olumsuz yönde etkiler getireceği kanaatindeyim sadece ah şimdi bir şey olacak ya su olursa ya bu olursa gayb i sadece yaradan bilir ve olumsuz düşünmek olumsuz kodlanmış insanların inanışı dir perdeyi aralayip biraz gün ışığına bakmsk gerekir ebeveynlerinden kaynaklı olumsuz kodlanma kişinin tüm hayatını etkilemektedir bu yüzdendir ki kişi okumalı araştırmali ve bir düşünme sürecine gitmelidir ve aydinlanmayi ancak ozaman yaşayacaktır olumsuz kodlama geçmişten miras olsada kişinin beynini kullanması asl olandır ufak şeylere takılıp ya ugursuxluk getirir aslında allahtan ugursuzluk dilemektir bir nevi o yuzden pozitif düşünüyorum pozitif düşünün iyi dileyin iyi olsun herseyin en iyisine ay ayna kırıldı ay merdiven altındn geçme ay kara kedi geçti napsin yani krdi yürümesinmi sen oradasin diye aman kulağını çek masaya vur tahtaya vur geçelim bunları arkadaşlar sıradaki. ..

0

bu şekilde ki batıl inançlara kesinlikle inanmıyorum. bence eğer inanırsak böyle şeylere hayatımıza negatif enerjiyi çekeriz ve olacağı yoksa da kötü şeyler olur. sonra da al işte ayna kırıldı, yok merdiven altından geçtim, yok kara kedi gördüm gibi hurafeler yüzünden başımıza kötü şeyler geldiğini düşünür dururuz. bunlar tamamen kötü takıntılardan ibarettir bana göre. hiç bir şekilde de bilimsel bir açıklaması yoktur. yani ayna yere düşerse, sert bir şey çarparsa kırılır. bunda o kadar da abartılacak bir şey yok.

0

bence böyle birşey yok tamamen hurafe benim bir arkadaşım bir yılda 5 tane falan ayna kırdı hala uğursuzluk gelmedi bence herseye inanmayın birazcık doğruluğunu sorgulayin derim.