0

edevlet devletin vatandaşına sağlamış oldu güzel bir imkanlar edevlet sayesinde insanlar sgk ya nüfusa kaymakamlığı muhtara vesair diğer kamu kurumlarına gitmeden yorulmadan işlerini hal etmektedirler özellikle yeni işe başlangıç aşamalarında edevlet büyük belge toplama kolaylık sağlamıştır çoğu insanın arabası olmadığından bu işlemleri 1 gün içerisinde tamamlanması gayet zordur ancak e-devletin yaygınlaşmasıyla kullanmayı öğrenen birçok vatandaş veya bu vatandaşların çocukları tarafından işlemler kısa sürede hallolur selametle

1

e devlet uygulaması ile bütün işlerimizi kolaylıkla rahatça yapabiliyoruz .
gitmek gidilmesi gereken yerlere gitmeyerek e devlet üzerinden 2 dakikada indirebiliyor veya bakabiliyoruz .
mesela nüfus müdürlüğünden normal değilsin den bir şeylere bakardık. şimdi ise e devlet'ten nüfus bilgilerinin hepsini erişe biliyoruz. veya sabıka kaydınıza herhangi bir işe başvurmak için ta uzak bir ile gitmemize gerek yok .
onun onun yerine e devlet üzerinden başvuru yapabiliyoruz yani edevlet elimizin altında olduğu için böyle her şey erişebilir. ve kolaylikla rahat ulasabiliyoruz.

1

edevlet devlet işlerinin vatandaşlar tarafından girilerek görüntüleme bildiği ve vatandaşlık işlemlerinin yapılabildiği online bir platformdur.
edevlet üzerinden adınıza açılan icra dosyalarını takip edebilir diğer davalarında takip edebilir telefon faturalarınızı sorgulayabilir üzerinize kayıtlı hatları öğrenebilir sabıka kaydınız alabilir ve daha birçok işlem yapabilirsiniz sgk dökümünü de ulaşabilirsiniz aynı zamanda son yapılan değişikliklerle birlikte elektrik ve su aboneliği başvurusu bile yapabiliyorsunuz bunların hiçbiri için sıra beklemeye gerek kalmadı gerçekten düşünenlerden allah razı olsun başka diyecek bir şey yok.