0

birçok film türü bulunmaktadır. benim izleyip en sevdiğim filmleri size şu şekilde sıralayabilirim:
1- aquaman: arthur curry kendiyle ilgili büyük bir gerçeği keşfetmiştir. kendisi okyanuslar altında inşa edilen atlantis krallığının tahtının varisidir. ancak aquaman'in sinsi yarı-kardeşi orm, atlantis tajtını istemektedir. arthur curry, nam-ı diğer aquamn, kendisine kalan mirasa sahip çıkmalı ve halkının başına geçmelidir. yoksa kendi hayatının yanı sıra sevdiği kişilerde büyük bir tehlikeyle yüz yüze kalacaklardır. bu yolculukta arthur kendiyle yüzleşmenin yanı sıra, bir kral olmaya layık olup olmadığını da keşfetmek zorundadır...
2- hobbit 5 ordunun savaşı: the hobbit üçlemesinin son bölümü olan üçüncü filmde, bilbo baggins, thorin meşekalkan geldikten ve günahkar hobbit gollum'dan meşhur güç yüzüğü aldıktan sonra sağ salim eve ulaşıncaya kadar bilbo'yu halen daha onlarca yeni serüven bekliyor. yurtlarına tekrar kavuşan erebor cüceleri, ejderha smaug'u göl kasabası'nın masum yerlileri üzerine saldıkları gerçeğiyle yüzleşmek zorundadırlar. throrin'e ise arkentaşını ararken önemli değerlerden ödün vermiştir. thorin'e yardımcı olamayan bilbo tehlikeli bir seçim yapmanın eşiğine gelir. bu esnada lord sauron planladığı gizli yalnız dağ saldırısı için dört ork bölüğü göndermiştir. şimdi cüce, elf ve insanların önünde iki seçenek vardır. ya birleşip birlikte savaşacaklar ya da hep beraber yok olacaklardır. beş ordu toplanıp savaşa girmeye hazırlanırken bilbo hem kendi hayatını hem de arkadaşlarını kurtarmak için savaşmak durumunda kalacaktır.
3- arif ve 216: yerli filme de yer verelim değil mi? bu filmin konusu ise şöyle; robot olan 216 insan olmanın hayalini kurmaktadır. uzaydan dünyaya çok sevdiği arkadaşı arif'in yanına gelir ve insan gibi yaşamaya başlar. sıradan insanlar gibi bir yaşam sürmeye çalışsa da farklılığı kimsenin dikkatinden kaçmaz. yeni yaşantısını alışmaya çalıştığı sırada aşk da kapısını çalmıştır. robot olduğunu herkesten saklamaya çalışan 216 bunu başaramaz. 216'dan ilham alan bir iş adamı, onu herkese tanıtıp kopyalarını yapmak ister. sunduğu cazip teklifle 216'yı kandırmayı başaran iş adamı, onun sayesinde geleceği değiştirecektir. arif bu korkunç planı öğrenir ve hem dünyayı hem de 216'yı kurtarmak için bir mücadeleye girişir.
4- deadpool 1: eski bir özel kuvvetler görevlisi olan wade wilson ordudan ayrıldıktan sonra kendi çöplüğünde kendi kurallarına göre takılan, kötünün iyisi bir adam. hayatına yeni giren vanessa ile harika bir uyumu varken bir şeylerin tamda yolunda gittiğini düşünürken, kanser olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalır. sevdiği kadını bu acılı süreci izlemekten kurtarmak için onu terk eden wade, kendisine tedavi umudu sunan bir bilimsel projeye katılır.fakat bu proje sadece bir 'yan etki' olarak kansere tedavi olacaktır. asıl amaç birtakım dna'ların tetiklemektir. akla gelmeyecek acılara göğüs geren wade, her şey sona erdiğinde üstün yetenklere sahip olur. fakat bu tüm özellikleriyle tek bir amacı vardır..