0

woolsthorpe manor'da bulunan evinin bahçesindeki bir ağaçtan düştüğü anlatılmaktadır.

0

birgün gezerken bir nehir kenarına gitmiş orada ağaç varmış ağacın altında serinlemek istemiş uzanmis ağaçtan başına elma düşmüş yerçekimi olayını çözmüş bu sayede

0

newton bir agacin altinda oturdugunda haberi olmadigi icin kafasina elma dustugunde anlamis yer cekimini bulmustur.

0

ingiltere’nin kuzeyinde bir köyde kafasına elma düştükten sonra yerçekimini bulmuştur bazıları elmanın kafasına değilde yanına düştüğünü de söylerler sonuç olarak elma güzel bir meyvedir.

0

bir ağacın altında gölgede dinlenirken düşmüştür.

0

herhangi gi bir bahçede ve herhangi bir ağaçtan

0

elmanın newtonun başına düşüp düşmediği bir muammadır maalesef.hikaye olarak ne kadar hoşumuza gitsede isaac newton bir bilim adamıdır ve bunu sadece kafasına düşen elmaya bağlamak ve oleeeey yer çekimini buldum demesi elbette inandırıcı değildir. öyle sanıyorum ki,bu tarz hikayeler bize bilim çalışmaları ve keşifler daha akılda kalsın diye anlatıyordur. ağaç başına nerde düştü soruna gelirsek?evinin bahçesinde düştüğü biliniyor.kasabada ağaçlıklı ve şirin bir evde yaşadığı tekrar o eve dinlenmek amaçlı geldiğini biliyoruz zira.newton ilginç bir bilim insanı. bir dönem milletvekilliği de yapıyor. parlementoda hiç konuşmuyor. sadece bir kez o da lütfen pencereyi kapatır mısınız diyor:))

0

herhangi bir bahçede her hangi bir ağaçtan düşmüştür

0

newton bahçeli ve bol ağaçlı bir kasaba evinde büyür ve yıllar sonra bu eve geri döndüğünde en büyük zevki ağacın altında oturup bilimsel çalışmalar hakkında düşünmektir yine böyle bir günde elma ağacının olduğu bilimsel çalışmalara kafa yorar tamam şurada bir elma dalından newton önüne düşer ve newton un altında bir soru takılır elmanın düşme hızını merak eder ve bunu araştırmaya başlar endisinden önce yerçekimini bulanlar bunu basit bir matematiği indirgemiştir diyelim ki elime 10 metreden 2 saniyede yere ulaşıyorsa elmanın hızlı saniye 5 metre kabul edilmiştir lipton bunu kabul etmez ve limonun her noktadaki hızını bulmaya karar verir sonunda elmanın gitgide daha da hızlanarak yere yaklaştığını bulur işte bu matematik dünyasında devrim yaratır

1

tam o anda varmı yokmu acaba diye yerçekimini düşünürken kafasına bir elma düşmesi sonucunda yerçekimini bulan çok zeki bir bilim adamımızdır

0

lise zamanlarinda gordugumuz bir konuydu. hatirladigim kadariyla bir agacin altinda dusunurken basina elma dusmustu ve o anda yercekimini dusunmeye baslamisti.

0

ingiltere'nin kuzeyinde bir bölgede elma ağacının gölgesinde serinlerken newton'un kafasına elma düşüyor.

0

düşündüğü bir sırada ağaçtan kafasına bir elma düştü

0

ingilterenin diye biliyorum bu ağacı.ama dünyanın en ünlü elma ağacıdır bu newton'un elma ağacı.

0

ağacın dibinde otururken kafasına düşmüştür

0

elmanın issiac newton un başına bir elma ağacının altında otururken düştüğü biliniyor ve söylenegelmiştir. coğrafi yer olarak ise ingiltere de yaşadığı biliniyor diyorum.

0

oturduğu ağacın altında düşmüştür. ve bu düşüş onun derin düşünmesine sebep olmuştur.

0

yer çekimini keşfeden isaac newton'in başına elma düşüp düşmediği hala meçhul. ancak olayın diğer ayrıntıları anlatan yakın arkadaşlarının notları internette dolaşıyor. el yazmasında anlatıldığına göre elma olayı 1660'ların ortalarında newton'in kuzey ingiltere'deki melikesinin bahçesinde gerçekleşmiş olayı stukuley'e 1726 anlatan newton "elma ağaçlarının gölgesinde oturduğumuz yere düşen elmaları izledigini" söylüyor.

0

bazı bilim adamlarına göre zeytin ağacının altında piknik yaparken suyun içine zeytin düştüğü anlatılır.bazı bilim adamlarına göre ise bir ekma ağacının altında arkadaşıyla birlikte oturuken kafasına elma düşmüş ve elmanın düşme sebebini düşünerek yer çekimi yasasını ortaya attığı söylenmektedir.

0

newton'un başına kendi evinin bahçesinde ki elma ağacından elma düşer ve yer çekimi hakkında düşüncelerini bu elma ağacının altında yapmıştır.