0

aklıma ilk olarak halat geliyor sonra ayakkabı

0

bere
kulagımız üşümesin diye kulaklık alabiliriz
dagcılar icin cantalar var onlardan alabiliriz
yiyecek icecek
cep sobası alabiliriz üşür isek
kaban mont
ve soguk gecirmeyen elbiseler
kızak
aklıma bunlar geldi benim

0

halat
ilk yardim çantası
içecek ve konserve yiyecek
sopa (açılır kapanır olucak )
yılan panzeheri

0

yapılan mevsim dağcılığına ve dağcılık tipine göre değişir. pek profesyonel olmayan birinin yapacağı dağcılıkta ilk ve en önemli şey giydiği botlardir. yaz günü bot giyilmez diye düşünmeyin ve kesinlikle kaymaz, su geçirmez botlarinizla gidin. botlarin bileği saran bot olması çok önemli çünkü ayak burkulmasini önler.
giyiceginiz kıyafet taşıması ağır ve hareket imkânınız kısıtlayan kıyafetler olmamalıdır.
mevsimine göre en hafif ve hava koşullarına en uygun olanı tercih edilmelidir. eğer uzun süreli dağcılık düşünülüyorsa 4 mevsim çadırlar var kesinlikle bir tane edinmelidir ve asla ucuza kaçınmamalidir.
uyku tulumu olarak en kullanışlı ve en sıcak tutani kaz tüyü olanlardır fakat kaz tüyü hayvan sömürüsüdür bu yüzden diğer alternatifleri araştırmanizi öneririm.
onun dışında yemek olarak çok ağır olmayan fakat kalorisi yüksek enerji verici yiyecekler taşımalısiniz. bunun için konserveler birebirdir.
son olarak da ilk yardım malzemelerinizi kesinlikle yanınıza almalısınız.
dönüş rotaniz ve saatinin belli olsun herhangi bir sıkıntı çıkar ve dönmezseniz yetkili kişilere haber edebilecek biri mutlaka olsun.

0

arkadaşlar çadır.çanta kalın bot ğözlük mont bunlardan bir kaçıdır

0

kazma sivri bot halat cadır yiyicek icecek erzak cadır canta tulum

0

sırt çantası çekiç ip güzel ayakkabı ve mont

0

çadır kamp cantasi fener ilk yardım çantası ve mat

0

çadır,kask,çekiç,kafa lambası,fener,termos,harita,dürbün,düdük,tırmanıs ipi,çanta,erzak vb birsürü alet edevat.

0

çadır, çakı, kaliteli halat, dağcılara özel ayakkabı, ilk yardım kiti, paraşüt olmalıdır.

0

bilmiyorum galiba cekic ip galiba benim bildigim

0

halat, çadır, maske, kıyafet, şapka, sağlam ayakkabı, su, basit ilk yardım malzemeleri.

0

kazma buz çekici kaya çekici krampon ve anahtarları emniyet kolonu kask tırmanış ipi ip torbası hedik kar küreği ısıtıcı toz mumluk ve mumlar bivak torbası

0

kazma çekiç balta ip halat gibi temel ekipmanların dışında profesyonellerinde kullandığı ekipmanlar decatlon gibi satış mağzaarından temin edebilirsiniz

0

giyim kusam kıyafetleri oldukca onemlidir

0

rock tırmanış ayakkabısı tup perlon yuruyus kazmazı kayışlı krampon tırmanış ipi yardımcı ip eldıven koruyucu karabına vs

0

halat çivili sivri uçlu ucu buyuk çekiçler uyku tulumları ve daha bir çok malzeme

0

dağcılıkta kullanılan malzemerler oldukça fazladır.bunlar soğuktan korunmak için bere,şapka,yüz maskesi balaklava, diğer giyim malzemeleri pantolon veya şort, mayo, gömlek , kazak, tshirt , uzun iç çamaşırı , rüzgarlık ,yağmurluk , dolgu malzemeli anorak , yelek , eldiven, orta kat eldiven,dış kat eldiven, dağ ayakkabısı, yürüyüş ayakkabısı , çorap ,tozluk ,sandalet , yürüyüş ve kamp için sırt çantası ,günlük çanta , bel çantası , batonlar, hedik , çadır ,çadır tamir seti kazılar, kr fırçası , kar küreği, bivak torbası, uyku tulumu , uyku tulumu iç astarı , köpük mati şişme mat tamir seti, ısıtıcı toz, yedek pil ,yedek ampul , mum, teknik malzemeler, kazma, buz çekici ,kaya çekici ,krampon , emniyet kolonu, kask ,tırmanış ipi , ip torbası , karabinalar , iniş ve emniyet alma malzemeleri, buz vidaları, kaya tırmanıl ayakkabısı, kişisel temizlik araç ve gereçleri, pusula, dikiş seti , özel ilaçlar ,ilk yardım seti, harita ,dürbün,düdük.

0

kızak çadır uyku tulumu kendini savunacak herhangi bir cisim

0

halat çadır çakı uyku tulumu yara bandı bot battaniye ateş şapka eldiven