0

cuma namazına çağırma ve ölümü haber vermek için okunur insanlar anlasın diye

0

sela bir cuma vaktinde birde cenazelerde okunur.ülke tehlike altındaykende okunabilir.

0

benim dinimde yani islam tarihinde cuma geceleri yani perşembe akşamları sela verilir cuma günleri sela verilir çünkü seladan sonra cuma namazı okunur bu cuma namazda erkeklere farzdır birileri ölünce sela okunur islam tarihinde önemli bir yere sahiptir insanlar ölünce mesela 15 temmuz darbesinde bile her gün her gece selalar okumuştu yani bir nevi allah'a dua gibi bir şey diyebilir bu selaya

0

sela ölen bir müslüman kişinin ardından okunur. bu kişi ilk bas gasılhane yıkanır kefenlenir ve sela okunduktan sonra o vaktin namazının ardından cenaze namazı kılınırken musalla taşına konur.

0

cenaze namazlarında sela verilir cuma ezanından önce ve bir müslümanın cenazesini duyurmak için okunan ezandır varsayalım şu an sela veriliyor ve sonunda da selası verilen kişinin adı söyleniyor tanıdıgımız bir kişi ise cok üzülürüz.cuma ce cenaze namazlarımda sela okunur benden bu kadar

0

cuma günleri cuma namazından önce ve perşembe günleri yatsı ezanından önce okunarak cuma namazını hatırlatır.ve bir insan ebediyete kavuştuktan sonra öldüğünün haberini vermek için de okunur.

0

nazmaza cagırmak ola bılır bıldıyım kadarıyla

0

sela müslümanlar icin önemlidir. sela bizde iki yerde okunur biri ölünün selası verilir diğeride her cuma akşamı sela okunur.

0

seda duyulduğu zaman müslümanların manevi atmosferi içerisinde değişik duygular hissettiği güzel bir sesleniştir buse seni hiç genellikle müezzin telefondan bir müslüman'ın cenaze duyurusunda önce veya her haftanın cuma günü cuma namazını vaktinden 45 dakika kadar önce de insanlara bir nevi uyarmak haberdar etmek maksadıyla okunan güzel bir duadır

0

selâm perşembe günleri yatsı namazından önce okunur böylece cuma namazının habercisi olur. müslümanlara böylece haberdar eder. cuma günü ise öğle namazından 1 saat önce okunur ve müslümanlara tekrardan hatırlatma yapar.
bunların dışında okunursa bulunduğunuz bölge cenaze olduğunun habercisi olur. merhumun cenaze namazı için davet eder. hicap etmek gerekir.

0

cuma günleri cuma ezanından önce ve perşembe günleri yatsı ezanından önce okunan cuma namazını hatırlatır ayrıca sela bir kişinin öldüğünü haberini verilmesinden de önce okunabilir bir de vakit ezanları ndan sonra okunan selalar var efendimize selam ve övgü sözleri söyleniyor cenaze salı altında ise farklı olarak ölümle ilgili hadis ve ayetler okunur vakit geçmeden önce namaz kılmakta acele ediniz ölüm gelmeden tövbe de ace delinir her canlı ölümü tadacaktır allah'tan geldik allah'a gideceğiz ayıptır okunur böyle yani.

0

sela, perşembe akşamları cuma'yı haber eder ve ölü olduğu zaman haber eder.

0

selamun aleykum islamda selamın önemi. hanefilere ve bazı fakihlere göre ölüm haberini hısım ve akrabaya eşe dosta bildirmek caizdir. günümüzde bu duyuru müezzinlerin"selah" okunuşları ile yapılmaktadır.
cuma gunleri peygamberimüze (asm) zamanında müezzinlerin cuma günleri yüksek sesle selavat getirmeleri. uygulaması yoktur. fakat herkesin cuma günü peygamber efendimize selavat getirmesi sünnettir. bu bakımdan cuma gunleri müezzinlerin. minareden yüksek sesle selavat getirmeleri hem insanların selavat getirmelerini hatirlatmak yönünden hemde yoğun olarak çalışan insanlara cuma namazını hatırlatmaları bakımından okunmasında bir mahzur yoktur . diye düşünüyorum benim fikrim ve düşüncem boyle arkadaslar..saygilar

0

cemaati namaza çağırmak olarak bilinebilir,

0

sela ezana benzetilsede ezanla arasında büyük farklar vardır.islamiyetin varoluşundan itibaren sela mevcuttur.sela ölen kişinin ardından okunur.anlamı ise kimin öldüğünü ve cenaze namazının ne zaman kılınacağı,ölen kişi hakkında bilgiler verir.

0

sela nefsin ölüm haberidir hocanın okuduğu selayi rahmetli olan kısı duyduğu zaman olduğunu kabullenmektedir

0

islamda selamizin önemi ve yeri öncelikle cuma günleri belirli bir saate selamiz okunur ondan sonra bir kisinin vefat etmesi sonucu arkasindan sela okunarak vefat eden kisi tanitilir ve böylelikle ruhuna fatiha toplanir bu güzel islamda selamizin yerlerine simdilik bukadar ornek vermekdeyim ama eminimki daha cok önemi ve yeri bulunmakdadir umarim ögrendikce bilgilenir bilgilendikce sizler ile paylasim icerisine girerim

0

sela kelime olarakta salaha(namaz) yakindir. çagrıdır yani göreve, kurtuluşa namaza cenazeye.

0

sela insanlara cumayı ve ölümü haber verir

0

aklimiza hep ölünün arkasindan okudugu gelir. fakat cuma namazininda selasi vardir