0

diana, galler prensesi (diana frances kızlık adı spencer ailesinden; d. 1 temmuz 1961 – ö. 31 ağustos 1997) galler prensi charles'in ilk eşidir. oğlu prens william 2. torunu prens george 3. , prenses charlotte 4., prens louis 5. ve küçük oğlu prens harry 6. sırada ülkenin taht varisidir.
diana frances spencer, 1 temmuz 1961 tarihinde i̇ngiliz aristokrasisi içinde doğdu. edward john spencer'in en küçük kızıydı. annesi frances, babasının ilk eşiydi. i̇ngiltere, norfolk'ta, sandringham park house'da doğdu. percy herbert (kilise rektörü ve norwich ve blackburn eski piskoposu) tarafından st.mary magdalene kilisesinde vaftiz edildi. diana dört kardeşe sahipti. eşinden boşanan frances spencer, diana'yı ve bir kardeşini de alarak londra'da knightsbridge'deki bir apartman dairesine taşındı. aynı yılın noelinde babalarını görmeye giden spencer kardeşleri, edward john spencer annelerinin yanına göndermeme kararı aldı. frances spencer dava açsa da eski eşinin nüfuzu nedeniyle çocukları geri alamadı.1975 yılında büyük babalarının (albert spencer) ölümünden sonra babaları 8. earl yeni kont olunca, diana da lady unvanını kazandı. 1976 yılında edward john spencer romantik kitaplarıyla ün yapmış barbara cartland'ın tek kızı raine ile evlenince, diana için glasgow, i̇skoçya'ya taşınan annesinin ve i̇ngitere'deki babasının evleri arasında gidip gelen parçalanmış bir yaşam başlamış oldu. okula gittiğinde diana'nın babası ve annesi ayrılmıştı, bu diana'ya çok zor geldi, o zaman i̇ngiltere'de boşanma çok farklı bir şeydi.diana ve kardeşleri raine'i sevmedi. charles spencer'in düğününde raine ve diana tartışmışlardı. diana'nın ölümünden önce barıştılar, bazen beraber öğle yemeği yediler. diana son yıllarda annesiyle de barıştı; çocukluğunda annesi gittiği için mutlu değildi.diana, kökeni stuart'lardan gelen aristokrat bir aileye mensuptu.anne tarafında i̇rlandalı, i̇skoçyalı, i̇ngiliz ve amerikan atalarına sahipti. büyük ninesi new york'lu zengin bir mirasyedi olan frances work'tu. (d. 27 ekim 1857 – ö. 26 ocak 1947)baba tarafından diana, evlilik dışı dört oğlu yoluyla 2. charles'ın soyundan geliyordu.diana'nın dikkate değer ataları 1. robert (the bruce) ve anne; mary boleyn, catherine grey, maria de salina, john egerton ve james stanley'dir.spencer'ler yüzyıllardır kraliyet ailesi ile yakın ilişki içinde olmuşlardır. diana'nın anne tarafından büyük annesi, ruth fermoy, (d. 2 ekim 1908 - ö. 6 haziran 1993 ) uzun süre arkadaşı ve yardımcısı idi.aktör oliver platt ikinci kuzenidir. diana ayrıca favori aktrislerinden biri olan audrey hepburn'ün kuzenidir. diğer dikkate değer kuzenleri humphrey bogart ve iii. rainier'dır.diana 7 yaşındayken okula başladı. kings lynn'in west heath girls' school'unda öğrenip kaldı. okulda ders çalışmaya çalıştı fakat hiç 'o level' sınavlarını geçmedi. ablası, lady sarah, gibi davranmaya çalıştı, biraz yaramazdı ama çok arkadaşı vardı. 1977 yılında rougemont, i̇sviçre'de bulunan institut alpin videmanett'e kaydoldu.

0

galler prensi charles’in ilk eşidir. ingiltere de dünyaya gelmiştir. ingiltere sosyetesinin en sansasyonel isimlerinden biridir.