0
1

selam.ping oyunlarda donma gibi gecikme gibi oluyor oyuncunlarin bas duşmani olan ping ulkemizde cok yuksek avropanim diyer oranda ulkemizde cok ping var abs falan bu ping daha az

0

ping sürenizi ve hızınızı hız testi sitelerinden kontrol edebilirsiniz örnek olarak test etmek için buraya basabilirsiniz bahşettiğimiz sunucular size ne kadar uzak ping sürenizde o kadar fazla olacaktır türkiyedeki sunuculara 40-50 ms ile bağlanırken baska bir ülkedeki sunucu için bu süre 90 ms-150 ms gibi belki daha fazla seviyelerle çıkmaktadır aynı zamanda ping süreniz bağlantı tipinize alakasız vardır adsı fiber 3g gibi farklı bağlantı türlerinde aynı sunucularla farklı ping süreleri ile veli yollayabilirsiniz bunların içerisinde kablosuz gittiği için 3g en fazla ping süresi yaratan bağlantı türüdür en iyisi ile fiberobtik bağlantıları farklı dsn veya vpn programlarından bağlanmasını sizin zararınıza olacaktır bu tarz programlardan genelde diğer ülkelere bağlanıcıdan dolayı ping sürenizi arttıracaktır aynı zamanda kablolu internet bağlantıları da ping sürenizi az olmasını sağlar ancak tabi ki burada haklı detaylarda olacaktır özellikler online oyun dünyasını sürekli geliştiriyoruz ve her gün yeni online oyunları piyasaya çıktığı bu dönemde kurnacılar için ping çok önemli bir konudur oynadığımız oyunları gecikmeli oynamak sizin için sıkıntı yaratabilir sadece oyun değil görüntü veya sesli konusmalarınızda da oyunda olduğu kadar fark edilir olmasada bu gecikmeyi yaşayabilirsiniz

0

ping ağlar arasında ki bağlantıyı test etmek için kullanılır ping ve gecikme eş anlamlıdır.

0

ping, bilişim terminolojisinde network alt alanına ait bir terimdir.
bu terim bilişim terminolojisinde ağdaki bir bilgisayarın, diğer bilgisayara yaptığı isteğin ne kadar sürede ulaştığı-cevaplandığını tanımlar. genellikle günümüzde internet alt yapısının gelişmesiyle milisaniyeler ile ifade edilir hale gelmiştir. ping süresinin kısalması işlemin oldukça hızlı gerçekleştiğini gösterir. ping süresini belirleyen en önemli kriter yerel ağlar için bilgisayar donanımları, kabloların kalitesi veya kablosuz iletişim yapılıyorsa, bağlantıya geçilen bant ile kanal yoğunluğu gibi nedenler iken geniş ağlar (internet) üzerinden bir erişim söz konusu olduğunda internet bağlantı hızı ve alt yapısı en önemli belirleyici unsur haline geliyor.

burada bilgisayardan kasıt, istek yapan (istemci) bir makine ile isteklere yanıt veren, vermesi beklenen bir makine (sunucu)dir.

bu aynı ağda bağlı bir telefon ile bilgisayar, bilgisayar ile bilgisayar, bilgisayar ve akıllı televizyon vb. olabileceği gibi geniş ağda bulunan bir web sitesi sunucusu, e-posta sunucusu, oyun sunucusu veya geniş ağda bulunan başka bir bilgisayar olabilir.

0

ping bir bilişim (network-ağ) terimidir. karsidaki ip'i yoklar aktif mi pasif mi, nekadar hizli cevap veriyor onu soyler.