0

amerika birleşik devletleri nin süper güç olmasının diğer avrupa ülkelerindede olduğu gibi tamamen sömürüye ve işgalciliğe dayanan sistemden kaynaklanmaktadır bunu günümüzdede görmekteyiz suan ordadoğuda ki karışıklığın sebebi her taşın altından amerika denen işgalci devletten başkası değildir

0

arkasında ona destek veren israil ve lobisi bulunmaktadır.

0

neden olabilir amerika süper güç olabilmek için önce ekonomisini güçlendirdi ve diğer dünya ülkelerini sömürerek güçlendi kazanmış olduğu parayı insana ve sanayi yatırarak sanayisini geliştirdi milyonları aşmıştır silah sanayi ne önem verdiği için ve dünyaya silah sattığı için güçlendi ve dünyanın en güçlü ülkesi oldu

0

aslında sorunun cevabı çok basit... osmanlı devletinin siyasi sistemini şuan amerika uyguluyor. ayrıca teknoloji ve silah gücü olarak da en üst düzeydeler. bu yüzden amerika süpergüç. fakat 10-20 seneye kadar amerika'nın süper gücü yalan olacak.

0

amerika birleşik devletleri neden süper güçtür derken aslında nasıl süper güç olmuştur. bunu irdelemek lazım. amerika dünya savaşlarına girmemiştir ve savaşan ülkelere de ürettiği savaş silahlarını satmıştır. uzun yıllar iran ve ırakı savaştırarak iki tarafa da çok silah satmıştır. ve de onların petrollerini ülkesine taşımıştır. ayrıca petrol yönünden zengin ülkelri hep birbirine düşürerek onlarda huzursuzluk yaratmıştır. bu sayede de onların sürekli fakir olmalarını sağlayarak onları sürekjli savaş içinde tutmuştur. bunlar kendi petrollerini amerikasız pazarlayamaz hale gelmişlerdir. bu durm dada onlar kendi petrollerinden bir kazanırken amerika birleşik devletleri üç kazanmıştır.

0

aslında süper güç falan değil,tamamen stratejik olarak sürekli hain planlar kuran dünyada kendini bir şey sanan en aciz ve sömürücü ülkedir.

0

amerika birleşik devletleri 1. dünya savaşı'nda savaştan etkilenmemesi savaş sırasında silahlar ve mühimmatlar satarak ekonomisinin daha da güçlendirmiş. buna karsilik ise avrupa birinci ve ikinci dünya savaşı'nda yıkılmış ekonomisi bitmiş avrupa şehirleri harabeye dönmüş ve kendini yeniden bir imar ve düzenleme içerisine girmiş. batmış olan ekonomisini düzenlemeye çalışırken amerika ise savaşın ortasında olmadığı için daha çok silah satarak ticaretini geliştirmiş ekonomisini büyütmüş ve bu sırada zaten ben dünyanın süper gücü olmaya başladım demiştir. yani amerikan savaşlarda fiili olarak bulunmadığı için avrupa'nın bir adım önünde olmuş ve ekonomisini dünyanın bir numarası haline getirmiş. teknolojileri hat safada olan bir devlet konumuna gelmiştir. işte bu yüzden avrupa amerika'nın her zaman gerisinde kalmıştır.

0

teknolojide kim üstünse ve ekonomisi güçlüyse o süper güçtür. silah üreticisi bir sürü sömürgesi var dünyayı yöneten para babaları diyelim buradalar. o zaman tartışmasız süper güçtür. elinde nükleer silahlar mevcut uydular yine amerikanın elinde.

0

amerika birlesik devletleri tabiki super guc nedeni teknolojide cok ustunler silahlari cok ustun ekonomileri baya iyi bazi ulkeler daha fabrika kuramazken amerika birlesik devleri uzaya aya ayak bastilar yani adamlar cok ileride bazi ulkeler cok geride kaldi amerikaya karsi o yuzden super guc diye biliriz ve istedigini yapan ulke cogu ulke amerika birlesik devletlerinden korkuyor saten guc bakimindan silah bakimindan cok ustunler atim bombasi felan uretimi ve hidrojen bombasi adamlar uzaydan bile petrol ariyor yani daha ne denile bilir ki

1

dünyada kullanılan para birimine sahip teknolojisi gelişmiş zamanında uyumamış hamleler yapmış bir ülke

1

paranın gücünü elinde tuttukları için çünkü paraları hep değerli konumda

1

benim bu konuda bildiğim bir şey var amerikanın başına gelen her yöneticinin belirli bir planı oluyor bu planlar amerikanın işine gelen planlar ise amerikanın kazancına katkı sağlayacak etkili fikirler ise en tekili olan fikir başa geliyor mesela orta doğu da büyük petrol kaynakları olduğu için obama bu taraflarla uğraştı trump neyle uğraşıyor bilinmiyor ama amerika bu tür planlar sayesinde ve sömürgeciliğe en erken katılan devletlerden biri olduğu için başlarına gelen stratejisi yüksek liderler sayesinde bu kadar büyük güçlere sahiptir dünya üzerindeki çoğu ülkenin başkentini yerle bir edebilir ama ülkelere arası anlaşmalar olduğu için bunu yapamaz ambargoları vardır dünya siber gücü olan iki ülkeden biridir

1

abd kım yaşamak istemezkı kızlar hayat partıler kızlar erkekler çınsellıgı abartmıyor herşey olması gerektıgı gibi.insanlar düşündüklerini söylemekte özgür.yandaş medya olmak zorunda degıl kımse herkez haklının yanında kendi ulkesı için.eylence alanları super .dıskolar güzel.alkon ucuz kızlar kız gibi davranıyor herşey olması gerektıgı gibi.yılbaşı gerçek anlamda güzel geçıyor abd evde yada dıskoda degıl sadece eylence var kız erkek ilişkileri olması gerektıgı gibi geçiyor hayat amerikada.güzel.abd neden dunyanın liderı oldununa gelırsekte dunyaca markalarıvar iphone başta gelen marlalarından biri sadece markalar sayesınde en güçlü devlettır amerika keşke american vatandaşı olabılseydım bazı insanlar şanslı dogar onlarda abd vatandaşı olanlardır herşeyın olması gerektıgı gibi olan yerdır amerika

1

bunun ilk nedeni 1. dünya savaşı zamanında diğer bütün devletler savaşırken amerika'nın savaşmak yerine bu devletlere silah satmasıdır. hem bunun sayesinde hem de sömürge ile büyük bir ekonomik güç edinmiş olan amerika bunun yanı sıra askeri güce de çok önem vererek süper güç olma yolunda ilerlemiştir.

1

şunu hatırlatmak isterim abd ,30 yıl boyunca türkiye'ye vergi ödemiştir.bugun süper güç diye bahsetmemiz in sebebi biz hiç bir şey yapmadigımız için bir dönüm bostan yan gel yat osman misali

1

amerika 1930 li yıllarda dünyanın en güçlü 3 ülkesinden birisi değildi. süper güçte değildi. bu elimizde dursun.
amerika birleşik devletleri adı üstünde bir çok devlet var içerisinde. senin eyalet dediğin yerler sadece dış işleri bakanlığı ve ordusu olmayan bir sürü devlet. her eyalet kendi yasaları yaşayış biçimleri var bu sayede her eyaletin sakini istediği kişi tarafından yönetiliyor. bu sayede isyan başkaldırı olasılığı ortadan kalkıyor.
gelelim nasıl süper güç olduğuna. 2 dünya savaşına amerika 3 yıl sonra katıldı. bu üç yıl içerisinde savaşı bir avrupa iç savaşı ve asya çıkar çatışması olarak gördü. savaş sırasında tarafsızlığını ilan etti. inanmayacaksiniz ama nazilere krom bile sattı.
savaşa dahil olduğunda ingiltere denizlerdeki hakimiyetini kaybetmişti. naziler savaş makinesinin en önemli dişlileri den ikisi olan insan gücünu ve devasa ordusunu doyuracak hammaddeye ulaşamıyordu.
savaşa taze kan olarak girdi ve sadece en çok yaralı tarafa son kurşunu sikti. savaş sonunda fransız lideri charles de göl ün biz sadece kazanan taraftayiz ama kazanan değiliz sözü her şeyi açıklıyor.
yani kısaca zaten savaş nedeniyle biten iki tarafada abd coktu.

1

ülkesinde genç insan barındırması endüstri de 1. olması para birimi nin tüm dünya ihraacatında kullanılması

2

büyük bir devlet olması en önemli sebep usd ile abd nin özdeşleşmesi ve usd in ticarette ekonomide en önemli döviz olması en önemli sebeplerdir .

1

amerikanın süper güç olmasın sebebi çünkü arazisinin bol olması, çok sayıda askerinin ve donanmasının olması, ihracat bakımından çok zengin olmaları yani çok araba, telefon, gibi değerli malzeme üretimi, çokca sayıda mermi, patlayıcı alet ve silahlarının olması sayesinde amerika süper güç haline gelmiştir.

1

amerika birleşik devletleri sürekli yayılmacı ve işgalci bir politika izlediği için süper güç olmuştur.