0

eskiye oranla azaldı ama genede var o cehalet .çoğu insan kendi sınırlarını asiyi ve bunu bir marifetmiş gibi görüyo ne yazzikki bu.ziyniyet ülkemizde çok yaygın tabiki temennimiz yok denecek hale gelmesidir .o günü.gorurmu ömrüm bilemedim .kendi hayatlarına bakmazlar çeki düzen vermezler başkalarının hayatını iğnelemeye çalışırlar kendilerinden habersizlerdir .inanın çoğu zaman o zihniyetle muhattap olmak zorunda kaldığım için üzülüyorum. o kadar acınacak durumdalar ki farkında değiller yazık çok yazık ve o cehaleti okumayla yok edemezsin. kültür ve görgü meselesidir. şöyle bi bakıyorum zihinleri düşünceleri zikirleri o kadar basit ve degersizki anlatamam .bir dakikamı bile öyle insanlarla ziyan.etmek istemiyorum .tabiki zaman zaman hepimizin hatası kusuru olur ama bunların seviye ve çizgileri vardır. dikkat etmek lazım dikkat ederek hickimse küçülmez hiçbirşey kaybetmez .güçsüz yada ezik olmaz .aksine görgü kültür medeniyettir adı.

0

bu konuda net bir şey asla söyleyemem çünkü bu bir kategorize olur ve asla bilimsel gerçekliği olmaz cehalete nereden baktığınıza bağlı cehalet dediğimiz şey yalnızca bilmemek ise bence o tek başına cehaleti tanımlamıyor esas cehalet bildiği halde bildiği ile amel etmemektir hatta bu hadisi şerif'te faydasız ilim olarak da nitelendirilmektedir bazı insanlar vardır çok şey bilirler çok tahsil görmüşlerdir ama gelin görün ki asla okumamış kimselere göre yapmış oldukları davranışlar ve ilimlerinin karşılığını bu insanlarda göremezsiniz o yüzden esas alim öğrendiği nin farkına varıp manevi tarafı ile beraber samimice ilmini fiiliyata geçirendir.esas cehalet ise az ya da çok ne bilirse bilsin insansı özelliklerini ortaya koymadan bildiğinin karşılığını verememektir.

0

türkiye’de artık o cahil insanlar yok denecek kadar az bence çünkü o konuyu artık dönem yani bu dönemlerde daha da mı insanlarımız çocuklarımız daha da okumaya yönelike davranmaya başladı eskisi gibi yani eskileri pek hatırlamıyorum ama ya annemgil döneminde okula göndermeme ve çocuklarını okula göndermeme durumları mevcut tutmuş ama şimdi bu dönemde okula göndermeme gibi bir durum söz konusu bile değil yani herkes çocuğunu gönderme hevesinden hani ilkokulu geç artık üniversiteye kadar götürme derdine düşmüş artık millet aslında bu gurur verici bir şey gerçekten çocukları okutmak cahil kalmamalarını sağlamak bence gerçekten gurur verici bir şey inşallahta hep böyle devam eder yine çocuklarımız gerçekten okur bir meslek sahibi olur ilerde hani işsiz güçsüzünü cahil bir şekilde dolan. sen okumak en doğrusu en mantıklısı türkiye’nin yüzde bilmiyorum ama tahminen %20 ya da onu 15’i civarı cahil vardır oda eskilerden kalma yenilerde pek olduğunu zannetmiyorum gönderemeyenler var mıdır onu da bilmiyorum ama yani şu an için milletimiz okuma ve okutma yönünde gerçekten ileri seviyede bir okula yönelik inşallahta hep böyle devam eder rica insanlarımız kalmaz inşallah bilgisiz olmak gerçekten çok kötü bir şey inşallah okul okumak bilgi sahibi olmak herkesm bunu yaşar yani

1

ülkemizde her geçen gün okuma - yazma oranı artmaktadır. bu anlamda cahil demeyelim ama okuma - yazma oranı son yıllarda yok denecek kadar düştü.