0

ön yargılı bir insanım ama değişik bir ön yargılı insan gerçekten bir yandanda insan sarrafı olduğumada inanıyorum mesela bir insanı ilk gördüğümde o insan hakkında düşüncelerim hiç tanımıyosam hem gelişir sevmediysem eğer böyle ön yargı kurduysam onun hakkında tanıdıkça bakarım öyle değil aslında hatta kendime kızarım ya sen çok önyargılısın bu huyunu bırak diye ama sonra önyargı kurduğum insandan önyargıyı kaldırınca biraz daha zaman geçtikten sonra mutlaka bir zarar görürüm sanki önyargıyı kaldırdım diyeidr bu zarar sonra derim ki gerçketen ilk izlnemim çok önemli bir insan hakkında ilk ne düşünmüşsem o çıkar önyargım bu zamana kadar hiç yanıltmadı beni önyargılı bir insan olmak istemmem çabam çok yanıltı beni ama bir insanın ağzından kelime çıkana kadar ona önyargılı yaklaşmam ama ilk konuşmasından sevdiysem onuu zaten ön yargı oluşturmam ama bişey sezdiysem tanımadan ön yargı oluştururum bu hiçböyle şaşmadı kimin hakkında ne düşündüysem bana ne zarar verebileceğini tahmin ettiysem hep çıktı o yüzden bazen ön yargı iyidir kendiniz için ama her insana yapmayın hislerinizle yapın o önyargıyı bence böyle ben önyargıma değilde hislerime güveniyorum aslına bakarsınız öneririm sizede

0

ön yargı bir kişiyi tanımadan onun hakkında fikir sahibi olmaya çalışmaktır mesela. bu örnek hakkında konuşacak olursak, ön yargısız olmak çok zordur, fakat insanın tipi genelde insanın içini de yansıttığı için ön yargılar %85 oranında tutarlılık gösterir. bu konuda bana ön yargılı mısın diye soracak olursanız da, evet ister istemez adamı bi süzerim, yüzüne de bi bakarım ve onun hakkında az çok fikir sahibi de olurum :)

0

önyargılar kişinin bir olgu üzerinde düşündüğü olumsuz kararlardır. ayrıca önyargıların kırılması oldukça zordur. önyargıya olumsuz manada düşünebiliriz. hiç kimse bir konu hakkında önyargıya varmamalıdır.

0

ön yargı insanları dinlemeden onun hakkında kendi istediğin gibi düşünüp karsındakini suçlu duruma duşurmektir

1

hiçbir insanda olmaması gereken bir huy. önyargı yüzünden hiçbir zaman samimi dostluk kurulamaz.