0

baska zaman yuzumuze bakmayan akraba guruhu, ne hikmetse bayram gelince bayramlasacagi tutuyor. oyle akraba olmaz olsun diyorum. bayramin en nefret ettigim kismi bu... milletin ikiyuzlulugunu gormek zorunda miyim. babama boyle diyince ama akraban onlar diyor. boyle akraba olacagimiza dusman olalim daha iyi. en azindan dusmanin amacini biliyoruz. ikiyuzlu insanlarla bir arada olup canimli cicimli konusmalarina sinir olurum.

0

bayramların en sevmediğim yanı insanların sırf mecburiyetten aile ve akraba ziyareti yapmasıdır. bayramdan başka gün yoğunluğu bahane edip selam bile vermezler ama bayram günü maşallah ev tıklım tıklım doludur. insanların birbirini hatırlaması ve sevmesi için özel günleri bağlayıcı buluyorum ama gerçekçi bulmuyorum. yani normal bir günde de eğer o kişiye değer veriyorsan ziyaret edip vakit geçirirsin. bahane üretmeye gerek yoktur. bir de birbirlerini ayda yılda sadece bayramdan bayrama gören kişilerin ilgili davranmaları yok mu bitiyorum. allah bilir arkasından da neler diyordur.

0

birbirinden hoşlanmayan insanların o gün can ciğermiş gibi davranıp akşam olunca o kişilerin birbirleri hakkında dedikodu yapmasıdır. insanların yalandan iyimser yalandan gülümser favranmasıdır.