0

hüseyin avni lise ve 2 yıllık üniversiteyi bitirdikten sonra okuduğı branşla iş bulamayıpp atanamadığı için gidip maaşıda iyi diye sdrazam olamyi tercih etmiş sonradan vahim işlere karışıp öldürülmüştür :9

0

hüseyin avni paşa 1821 isparta gelendost'ta dünyaya geldi hüseyin avni paşa akdeniz parçalıdır babasının ismi müezzin olma nedir 15 yaşında istanbul'a geldi �stanbul'da bir müddet medresede okuduktan sonra 1837 de 17 yaşında harbiye'ye girdi 1838 yılında imtihanla onbaşı 1839 temmuz'unda çavuş sonra başçavuş oldu 1842 yılında 22 yaşında mülazım temel olduğu 1849 da kurmay yüzbaşı olarak mezun oldu 1852 yılında binbaşı rütbesi ve bey ünvanı alarak harbiye 2 haziran 1853'te yarbay rütbesi ile şunu ya sonra sofya'ya gönderildi burada gösterdiği başarı üzerine bir alaylı ya terfi etti kars muharebesinden sonra bilgi vallahi yükseltildi 1855 olan hüseyin abi kırım harbi ne katıldı kırım tuna ve kafkas cephelerinde harbi katıldıktan sonra 1862'de ferikli terfi etti sadrazam fuat paşa'nın himayesinde hızlı yükseldi harbiye kumandanı ve şurayı askeri reisi daha sonra 1863'te müşir mareşal rütbesi ile 1. ordu kumandanı ve serasker bugünkü milli savunma bakanlığı ve genelkurmay başkanlığı görevine denk düşen unvan oldu kafa görgüsüz ve laubali bir kişiliğe sahip olan hüseyin avni paşa bir cuma selamlığı merasimi sırasında sultan abdulaziz han'ın zincirlerinden bir kadın efendiye sözde sarkıntılık yapınca 1865 yılında vazifeden azledildi bir müddet açıkta kaldıktan sonra 1867'de girip daha sonra da teselya valiliklerine tayin edildi 1868'de fuat paşa'nın tavsiyesiyle ali paşa tarafından tekrar ser askerliği getirildi 1871'de mahmut nedim paşanın sadrazamlığa sırasında ser askerlikten az edilerek isparta sürüldü sparta'da 11 ay ikamet ettikten sonra affedildi 1872'de aydın izmir valiliğine görevlendirildi 1873 dedi bahriye nazırlığı ne getirildi aynı sene içinde yeniden serasker oldu 13 şubat 1874 yılında seraskerlik hücresinde kalmak üzere sadrazam oldu biz 875 sadrazamlık tan vezir askerlikten azledildi. ama bir şekilde konya'ya gitmekten kurtulup istanbul'da kaldı 1875 yıl içinde 3 defa ser askerliği getirdiyse de kısa bir müddet sonra tekrar azledildi hüdavendigar bursa valiliğine gönderildi mithat paşa'nın medrese talebelerine gizlice para dağıtılması ve talebelerin ayaklanması üzerine bir kiranın bakanların değiştirilmesini lüzum görüldüğünden sine ali paşa'da 13 mayıs 1876 yılında son olarak seraskerlik makamına getirildi ordu'nun idaresini fren eline alan hüseyin avni paşa şahsen kim duydu sultan abdülaziz hanı tasarladığı üzere tahttan indirme karar verdi bu hususta meşrutiyet taraftarı görünen şurayı devlet reisi mithatpaşa ile adam yokluğu sebebiyle sadaret makamını işgal eden hiç beceremem dirayetsiz basiretsiz ve koltuğunu kaybetmemek için hüseyin avni paşa'nın dümen suyunda hareket eden sadrazam mütercim rüştü paşa vermiş selim abi lakabı ile tanınan padişahın istememesine rağmen yitirilen şeyhülislam hayrullah efendi de hüseyin avni paşa ile beraber hareket ettiler ayrıca kayserili ahmet paşa askeri şura resim şiir redif paşa askeri mektepler nazırı süleyman paşa donanma kumandanı mirliva arif paşa kazasker ahmet hulusi efendi abdulazizin hal

0

kendisi 32.osmanlı padişahıdır. abdülaziz saltanatın da 1874 ve 1875 yılları arasın da sadrazamlık yapmıştır. osmanlı devlet adamlarından biridir. kendisi isparta da doğmuştur. öğrenimi için babası istanbula yollamıştım hüseyin avni paşayı. daha sonra da dayısının yanına sığınmıştır. medrese de kuran ve arapça okumuş bu dersleri görmüştür. daha sonra harbiye hazırlık sınıfına alınmıştır. daha sonra da onbaşı cavuş ve başçavuş olmuştur. kendisi 21 yaşında ikenteğmen rütbesi almıştır. daha sonra da harp akademisinin çıkmıştır. kendisi abdülazizin tahttan indirilmesi ile hükmet darbesinin liderlerinden biri olmuştur.

0

sultan abdülaziz döneminde, 15 şubat 1874 - 26 nisan 1875 tarihleri arasında toplam 1 yıl 2 ay 9 gün sadrazamlık yapmış, osmanlı devlet adamıdır. bir hükümet toplantısındayken, silahlı saldırı sonucu öldürülmüştür.

0

abdülaziz döneminde yaşayan ve osmanlı sadrazamlığı yapma hüseyin avni polat 1819 yılında doğmuştur abdülaziz e darbe yaparak tahttan indirmesi işe bilinir.silah saldırıya uğrayıp vefat etmiştir.

0

benim kendi düşünceme bakılırsa yani yanlış hatırlamıyorsam nacize görüşüm olarak gördüğüm doğru hatırladığım kadarıyla cevap osmanlı sadrazamı hüseyin avni paşa 1819 yılında isparta'nın gelendost ilçesinde doğmuştur küçükken top oynamayı futbolu hentbolu çok severmiş annesi ona izin vermediği halde o oynarmış oyundan tanıştışı bir arkadaşıyla 20 yaşında sadrazamlık başlamış olan her eyi biliyorum biliyorum ki o o sen mi mi ve daha ben onun yerine daha sonra sonra grrz o halde ne pek tabi var ne mı gps daha daha geniş deil daha de daha daha dost seni grmek ah vah sana bir gibi bir ne gerek da bir da bu bana neler oluyor oldu ben seni fb tv yarışmacıları deil miydi yoksa deil bir şekilde ortaya devam etti van van gogh der mi ki ben sen o kadar da çok bana da çok önemli olduğunu olduğunu olduğunu söyledi da bu ve da çok bu gece gece gece gece gece burada burada burada dvdn deil misin misin yoksa yoksa yoksa yoksa yoksa yoksa diye yoksa seni ben bordo ve ve

0

1819 yılında isparta'da doğan bir osmanlı paşasıdır. abdülaziz'i tahttan indirmiştir , bir toplantı esnasında silahla vurulmuştur. bu toplantıda tahta v.murat'ı geçirmek hakkında konuşuluyordu

0

hüseyin avni paşa 1820 de ıspartada hayata gelmiştir.15 yaşında istanbulda geldi,istanbulda bi müddet medrese okuduktan sonra 17 yaşında harbiye okuluna girdi.önce çavuş sonra başçavuş oldu, 22 yaşında teğmen oldu.1855 de paşa olan hüseyin avni kırım harbine katıldı.sadrazam fuat ğaşanın himayesinde hızla yükseldi.o zamanki padişahın(adını hatırlamıyom tam) eşine sarkıntılık yaptığı için görevden azledildi.1872 de bi müddet açıkta kaldıktan sonra valiliğe tayin edildi.1874 de ise sadrazam oldu.(bildiklerim bu kadar.)

0

hüseyin avni paşa 1820 yılında isparta gelendost doğumludur. bir dönem sultan abdullaziz'in sadrazamlığını yapmıştır. 1 yıl 2 ay 9 gün sadrazamlık yapmıştır. hükümet toplantısı sırasında bir silahlı saldırı sonucu ölmüştür.

0

hüseyin avmi paşa 1820 yılımda ıspartada doğdu1852 yılında binbaşı oldu bir sene sonrasında ise yarbay ve sadrazamın himayesine girdi bir müddet sonra sadrazam oldu ordunun idaresini eline alan hüseyin avni paşa şahsen kşn duyduğu sultan abdulazizi tahttan indirmeye karar verdi 1876 da abdulazize karşı hazırladığı planı sadrazamlar la paylaşmıştır ve dolmabahçe sarayını kuşatmıştır ve sultan abdulazizi tahttan indirerek veliaht murat efendiyi 5. murat lakabıyla sultan ilan etti

0

sultan abdülaziz döneminde görev aldı. sultanı hiç sevmezdi. sultan önce onu görevden aldı. sonra geri aldılar. geri aldıktan sonra sultana karşı tutuma başladı. ve en sonunda sultana darbe yaptı. bunun üzerine bir kabine toplantısında sultanın kayınbiraderi tarafından öldürüldü.

0

sultan abdülaziz hanının tahttan indirilmesine ve şehit edilmesine sebep olan sadrazam ve seraskerlerdendir hüseyin paşa bir devlet toplantisindada öldürülmüştür.

0

ayrıca bir hükümet toplantısında

öldürülmüştür

0

sultan abdülaziz döneminde sadrazamlık yapmış devlet adamıdır. sadrazam olduktan 1 yıl sonra silahlı saldırıyla öldürülmüştür.

0

32. osmanlı padişahı sultan abdülaziz döneminde sadrazamlık yapmış hain paşalardan biridir. 1819 doğumludur. 1876 yılında kendisi, mithat paşa ve mütercim rüştü paşa ile birlikte padişah abdülazize darbe yaparak tahttan indirmekle bilinir ve birkaç gün sonrada eski padişahı intihar süsü verilerek suikast tertip ederler ve padişahı şehit ederler. bunun üzerine padişahın bir yakını olan çerkez hasan paşa sultan'ın öldürülmesini kendine dert eder ve bu darbeci paşaları öldürmeye karar verir. bir toplantı esnasında yanında getirdiği beylik tabancasıyla toplantıyı basar hüseyin avni paşa ve bazı devlet adamlarını oracıkta öldürür bir süre çalıştıktan sonra yaralı olarak ele geçirilen çerkez hasan askerler tarafından yakalanıp daha sonra idam edilmiştir.

0

hüseyin avni paşa, tarihin kaydettiği en kindar şahsiyetlerinden biriydi.

0

hüseyin avni paşa 1820'de ısparta'nın gelendost ilçesinde dünyaya gözlerini açtı.15 yaşında istanbula geldi.istanbulda bir müddet medresede okuduktan sonra 1837'de 17 yaşında harbiye'ye girdi.1838 yılında ımtihanla onbaşı oldu.ardından 1839'da çavuş sonrasında başçavuş oldu.22 yaşında teymen olan hüseyin avni paşa ardından yüz başı olarak okuldan mezun oldu.
yarbay rütbesiyle şumnuya sonra sofya'ya yollandı.burada gösterdiği başarı sayesinde miralığlıya terfi etti.
kaba görgüsüz ve laubali bir kişiliğe sahiptir.sultan abdulaziz hanın zevcelerinden birine sözle sarkıntılık yapınca görevden alındı.

0

1820'de isparta gelendost'da dünyaya gelmiştir, 15 yaşında istanbula giderek öğrenim hayatını başlatmıştır. osmanlıda 1 yıllık sadrazamlık yapmıştır, 1875'te bir silahlı saldırıyla hayatına son verilmiştir.

0

abdulaziz döneminde osmanlı sadrazamlığı yapmış sonrasında silahlı saldırıya uğrayıp vefat etmiştir.

0

abdülaziz zamanında sadrazamlık yapmış olup görev süresi 1 yıl 2 ay 9 gündür.bir hükümet toplantısında yapılan silahlı saldırı sonucu ölmüştür.