0

peryodik cetvelde 26 atom numarası ile gösterilen element ''fe'' simgesi ile belirtilen demir elementidir.

1

periyodik cetvelde 26 atom numarası ile gösterilen element demir'dir.
ve simgesi de; "fe" dir..

0

periyodik cetvelde 26 atom numarası demir elementine aittir. demir elementinin simgesi "fe" olarak gösterilmektedir. periyodik cetvelin babası dimitri mendeleyev'dir. mendeleyev'in bulduğu zaman 63 adet element bulunuyordu. periyodik tablo elementleein atom numarasına göre sıralandığı bir cetveldir. son olarak 94 adet element bulunmaktadır. periyodik tablo 7 periyodtan oluşmaktadır. periyodik tabloda 8 tane a grubu, 8 tane b grubu olmak üzere toplam 16 grup bulunmaktadır.

1

26 atom numaralı element demirdir. simgesi fe dir. herkesin bildiği, günlük hayatta çokça kullanılan bir elementtir. oda sıcaklığında katı olarak bulunur.

demirin keşfedilmesi insanlık tarihinde önemli bir gelişme olmuştur. çünkü doğada bol miktarda bulunur, ulaşılması kolay bir elementtir. düşük maliyetle ulaşılabilinir. bu nedenle demirin işlenmesi keşfedildikten sonra araç gereç ve silah yapımında sıkça kullanılmıştır. tarihi kalıntılarda demirden elde edilmiş araç gereçlere sıkça rastlanır. 5000 yıldan fazla bir süredir kullanıldığı bilinir.

demir madeni en çok hametit ve manyetik cevherlerden oluşur. genellikle saf şekilde bulunmaz, alaşım olarak doğada mevcuttur.

bilindiği üzere insan vücudunda toprakta bulunabilen düm madenler küçük oranlarda da olsa bulunur. demir de vücut için önemlidir, kana kırmızı rengini verir. demir eksikliği önemli sıkıntılara neden olur. özellikle hamilelerde ve bebeklerde demir eksikliğine karşı ilaçlar sıkça kullanılır. anneler bilir, bebeklere verilen bu ilacın rengi paslanmış demir rengine benzer ve lekesi kumaştan çıkmaz. :) demir, tavuk, balık, kırmızı et ve yeşil sebzelede de bulunur. vücuttaki eksikliği halinde bunların tüketilmesi tavsiye olunur.

demirin ilginç özelliklerinden birisi, saf halinin yumuşak formda oluşudur. yerkabuğunda en çok bulunan dördüncü elementtir. kullanılan metallerin % 90 ı demirden oluşur. başka elementlerle birleştirilmesi de mümkündür, bu durumda daha da set bir yapısı olur.

demirin bilgi yarışmalarında dahi sorulan bir diğer özelliği ise meteor yağmurları ile dünya dışından gelmiş olmasıdır. uzaydan gelen tek elementtir.

0

26 atom numaralı element fe simgesiyle gösterilen demir'dir