1

nasa'nın hacklenmesi,
abd bankalarının 280 milyon dolarını hacklenmesi ve bu parantın filistin'e gitmesi.

0

bence en büyük hack olayı türk hack teamın vatikanı hacklemesi msn kapatması.

0

bir hacker nasayı hacklemiştide adını hatırlayamadım nasayı hacklemek çok zor bir iştir

0

enim tam olarak hatırladığım ve ilgimi çeken kevin mitnick yani namı diyar cordor nickli hacker. bu hau dönemlerde internet artık güvenilirliğini yitirdi.ne kadar önlem alınsa da bazı siber saldırıların önüne geçilemiyor fakat siber saldırıların önüne geçenler ise gene hacker lar oluyor yani bi anlamda iyi olanlarda var kötü olanlarda var hatta bunun isimlendirilmesi bile var ckcılarından biri ayyıldız hack team ve bir sürü siber saldırının hedefinde olan çok fazla sayıda şirket firma ve benzeri kurum ve kuruluşları vardır bu kuruluşlar kendilerini savunmak için belirli bir şim sistemlerinden anlayan ekip kurarlar tarihimizde bir çok defa nasa gibi büyükşirketleri hacklemişlerer bir radyo programını hackliyor ve kendisine porshe kazandırıyor. nasıl yaptığı hala bilinmemekte lakin tahmin edilen bilgilendirme radyo frankans sağlayıcısı bilgisayara bir açık bulup trojen göndermesi olarak biliniyor. o zamanlar radyo programı kendilerini en çok arayıp birinci olan kişiye sıfır porshe hediye edileceğini açıklıyor. kevin da bir trojenle ağa girip herkesin telefon bağlantısını kesip sadece kendinisi arattırıyor. ve sonuç malum porshe kazanıyor. sonra radyo programı bunu farkediyor ve ödülü elinden geri alıyor. bu olaydan sonra yakalanan kevin 4 yıl hapis cezasına çarptırıyor ve ömrü boyunca elektronik hiç bir aleti kullanmama ve evinde barındırmama cezasına da çarptırıyor. yaptığı sadece bunlar değil bir çok olayı daha vardır. amerikan üssünü hackleyip kişisel bilgileri çalmak gibi. kevin şuanda bir üniversitede ders veriyor. kısacası amerika adamın değerini bildi.

0

bana göre idam edilen hamza en büyük hacker olayıdır. amerikanın bankalarını hackleyip 280 milyon dolarını filistin bankalarına gönderdi idama gülerek gitti yüzü gözlerimin önünden gitmez.

0

ayyıldıztim'in pentagonu hackleme olayı vardı. daha da üstüne tanımam. hani şöyle söyleyim pentagon denen yapılanma 10 yıl hatta 100 yıl sonrasının planını yapıp ta çalışan bir kuruluş.

0

hack aslında tek başına bir oyundur tehlikeli bir oyun insanlar başkalarının bilgilerini ve özel şeylerini kolayca ele geçiriyor bu çok yanlış bir şey bu yüzden yapılması gereken böyle şeylerden uzak durmak ve gerek önlemleri almak hack dediğimiz şey insanların gizli ve başkalarının bilmesini istemedikleri bilgiler bütünlüğüdur ve bununla birlikte yaptınız seyin suçsuz kalıcağinı inanmakta bir saçmalıktır bunun böyle devam etmesi bile olanaksız bir şeydir çünkü düzen ve kurallar kausu önlemek için vardır bunun önüne gecmeliyiz

0

sanırım bizim gururumuz ayyıldız tim in amerika hack gurubu anonismia yi (okunuşunu yazmisim adının yazılışını tam bilmiyorum) hacklemesindir bundan dolayı amerika hack gurubu anonismia ayyıldız timden özür dilemis ve sayfalarının açılmasını dilemis

0

1. tarihin en büyük hack olaylarının en yakın zamanında wikileaks belgelerinin çalınması ve sızdırılmasıdır. 2010 yılında abd için önemle saklı tutulan askeri veriler çalınmıştır.
2. yine yakın bir tarihte 2013 yıllarında bitcoin hacki yapılmıştır. sistem açığından faydalanılarak yapılan hack binlerce belki milyonlarca bitcoini yastık altı etmiştir. bunun üzerine hack yiyen sistem bir süre sonra cartayı çekip, batmaya mahkum kalmıştır.
3. abd ve dört ülkeye(hollanda, almanya gibi) rus hackerlar bu ülkelerin şirketlerine saldırmış ve milyonlarca kredi kartı bilgisini çalmıştır. şirketler büyük bir zarara uğrayıp bazıları yine iflas eşiğine gelmiştir.
4. ebay milyonlarca insanın alış-veriş yaptığı bir internet mağazasıdır. 2014 yılında gerçekleşen bu saldırıda milyonlarca insanın ebay hesabı hacklenmiştir. böylece kredi kartı bilgilerine ulaşmışlardır. ebay büyük vurgun yemiştir.
5. heartland ödeme sistemlerinin hacklenmesi adı üzerinde anlaşılacağı gibi bir çok şirketin muhasebe ve ödeme ağlarına bir çeşit ddos saldırısı yapılmıştır. binlerce şirket çalışanlarının kredi kartı bilgileri ve hesap bakiyeleri bu hack işlemiyle hacklenmiştir.

0

bence tarihin en büyük hacklenmesi ayyıldız tim tarafındandır ayyıldız tim israil deki müslümanlara yapılan şiddetleri ve zulümlere karşı �srail'in haber ajansını ekleyip ezan dinletti ve bunu dinleyensunucular çok şaşırdı neye uğradıklarını şaşırdılar

0

türk hackerların israilin filistinlere yaptığı zulme dayanamayarak gazzenin etrafına siber görünmez kalkan koyması ve israilin füzelinin bu kalkandan içeri girememesiydi.

0

hackerler yahoyu haclediler ve 500 milyon kişinin bilgilerini çaldılar. bu dünyanın en büyük veri çalma olarak tarihe geçmiştir.
rampant ransonware aslı virüs hem bilgisiyarinizi kitleyerek sizden para istiyordu. para versenizde vermesenizde dosyalarınızı siliyordu. abd deki şirketlerin yarısı etkilemişti. dnc hack ilkdefa bir seçime müdahale edilmiş oldu. abd seçimlerine müdahale edildiği ortaya çıkarak bir çok kişi istifa etmek zorunda kaldı.

0

anonymous un zülüm yapan vicdansıların internet yaşamlarını sona erdirmesidir bence.

0

şu saçmalıklara bi bakarmısınız ya çoğu kişi ayyıldız tim falan yazanlar olmuş. ayyıldız timin yaptığı şeyler hack denilmez bile çünkü bu devirde öyle büyük hack olayları olmadı. çok büyük bir siber savaş çıkmadıgı sürecede bence olmaz. çünkü her devletin kendine özel ait hackerları var siteleri ülkeyi korumak için. daha internet yeni yeni çıkmışken o zamanlarda bu tür büyük hack olayları oluyordu çünkü yazılımı bilen insan azdı ve güvenlik derecesi yok denecek kadardı. her neyse bana sorarsanız bana göre en büyük olay sonynin ve playstationunun hacklenmesiydi.

0

dünyanın oluşumdan bu yana birçok büyük zarara yol açan hack olayı olmuştur. bunlardan bazılarına bakıldığında dünya genelinde bazı ülkelere ait hackerlar banka ve siyasi olaylarda yaşanan gerilime ek olarak hackleme işlemi yapmıştır.

0

ya saçmalığa bakar mısın ayyıldız tim diyenler olmuş sadece güldüm :d neymiş haber bültenlerini hacklemişler de ezan okutmuşlar oo bravo adamları müslüman yaptınız diğerleri ezan duyduğu için çıldırdı kriz geçirip öldüler tövbe tövbe allahım sen biliyon görüyon bunları :) tarihin en büyük hack olayları geçmişte olmuştur çünkü şimdiler de devlet kendi bünyesinde hack grupları kurup diğer ülkeleri yada istedikleri siteleri insanların hesabını hacklemek için kullanıyorlar.hacklerin çoğunluğu kredi kartların çalınması hesapların çalınması ebay gibi sitelerin hacklenip paraların çalınması bu hack değil de teknoloji hırsızlığı denilebilir.ama bana göre en büyük hack olayı wikileaks'ın gizli belgelerinin sızdırılmasıdır.

-1

tarihin en büyük hack olayı ay-yıldız tim e ayittir hatta 2 tane var birincisi israilde ezan okumalarına ve müslümanlara karş zülüm edildikten sonra ay-yıldız tim harekete geçerek haber bültenlerini hacklemişlerdir ve tam o esnada ezan sesi çalar ve herkes şaşır kapatın diye bağırırlar ama kimse kapatamaz..
2.işe ayyıldız tim çok iyi insanlar şehit aileleri için israil başkanlarının ve zenginlerinin banka hesabını hackliyorlar ve o paralar şehit ailelere gidiyo ayyildiz tüm

0

bu dönemlerde internet artık güvenilirliğini yitirdi.ne kadar önlem alınsa da bazı siber saldırıların önüne geçilemiyor fakat siber saldırıların önüne geçenler ise gene hacker lar oluyor yani bi anlamda iyi olanlarda var kötü olanlarda var hatta bunun isimlendirilmesi bile var şimdi hatırlamıyorum ama vardı .

0

siber saldırı en zor sve en çok zarar veren saldırı şeklidir.

0

benim tam olarak hatırladığım ve ilgimi çeken kevin mitnick yani namı diyar cordor nickli hacker. bu hacker bir radyo programını hackliyor ve kendisine porshe kazandırıyor. nasıl yaptığı hala bilinmemekte lakin tahmin edilen bilgilendirme radyo frankans sağlayıcısı bilgisayara bir açık bulup trojen göndermesi olarak biliniyor. o zamanlar radyo programı kendilerini en çok arayıp birinci olan kişiye sıfır porshe hediye edileceğini açıklıyor. kevin da bir trojenle ağa girip herkesin telefon bağlantısını kesip sadece kendinisi arattırıyor. ve sonuç malum porshe kazanıyor. sonra radyo programı bunu farkediyor ve ödülü elinden geri alıyor. bu olaydan sonra yakalanan kevin 4 yıl hapis cezasına çarptırıyor ve ömrü boyunca elektronik hiç bir aleti kullanmama ve evinde barındırmama cezasına da çarptırıyor. yaptığı sadece bunlar değil bir çok olayı daha vardır. amerikan üssünü hackleyip kişisel bilgileri çalmak gibi. kevin şuanda bir üniversitede ders veriyor. kısacası amerika adamın değerini bildi.