0

canileşiyoruz kırıyoruz döküyoruz parçalanıyoruz. allah sonumuzu hayır etsin demekten başka elimizden gelen birşey yok.

0

maalesef ülkemizde hayvanların hiçbir hakkı yok. bu çok acı bir durum maalesef. sonuçta onlarda canlı haklarına saygı duymak lazım. tamam sevmiyor olabilirsiniz ama zarar da vermeyin.

0

maalesef ülkemizde hayvan hakları gibi bir durum söz konusu değil hayvanlara hertürlü işkence uygulanıyor maalesef yüce allah hayvanlara düzgün muamelede bulunmamız gerektiğini buyurmuştur , ne yazık ki bunlar insanların umrunda değil herşeyi geçtim bu eziyetleri bir canlıya yapcak kadar vicdansız insanlar var.

0

hayvan hakları yok ki malasef hayvanlara her türlü işkence vb eylemler gerçekleştiren ya ceza almıyor alsalar dahi ödül gibi cezalar veriliyor.c-cezaların hiçbir caydırıcı tarafı yok inşallah yasa en kısa zamanda yürürlüğe girer.

0

bir şey düşünemiyorum çünkü yok.bu konuda düzenlemeler yapılmalıdır.onlarında canları var ve biz onları korumakla mükellefiz.

0

yavaş yavaş gelişiyor anca, henüz yetersiz malesef

0

bizim halkımızda insana bile saygı sevgi yök hayvanlara olmaz bunlara ahır yaptırımların gelmesi şart oldu

0

her ne kadar yasalarla hayvanların hakları tam olarak güvence altına alınmış olmasa da ülkemiz insanlarının hayvanlara yaklaşımı birçok avrupa ülkesinden daha sevgi dolu. arap ülkeleri ile karşılaştırılamaz bile. örneğin mısır, libya gibi ülkelerde sokak kedileri ve köpeklerini sürekli açlıktan ölmek üzere görürsünüz. avrupa ülkeleri de sürekli hayvanları uyutarak sayılarını azaltırlar.

0

ülkemizin genel sorunu haklar anayasada kalıyor. bir türlü uygulamaya geçtiğini göremiyoruz.

0

hayvanlara karşı kötü davranıyoruz ben iyi seviyede değil

0

örnekleri çok hayvana düşman bir milletiz geri kaldığımız bir konu bu.

0

hayvanlarına yaşama hakkı olduğunu düşünüyorum. bir insan çıkıp bir hayvanı öldürmemeli. yaparsa da elle tututlur bir cezaya çarptırılmalı.

0

insanın insana saygısı kalmadığı,insan haklarına tecavüz edildiği,vicdan ve merhametin bittiği bir ülke durumuna geldik maalesef, bırakın hayvana merhameti, saygıyı, insanın kendisine saygısı yok.

0

malesef yeteri kadar korunmuyor o canlılar. kanunlar yeterince caydırıcı değil bakım evleri yeterli değil cezalar daha caydırıcı ve hayvan hakları daha kuvvetli olabilirse ve insanlar onlarında bizim gibi canlı olduklarını sindirebilirse çok daha iyi olur.

0

yeni yasalar ciktikta daha iyi oluyor

0

gün geçmiyor ki yeni bir hayvan cinayeti gerçekleşmesin.onların da bir canı olduğunu acı çektiğini anlamayan insan görünümlü yaratıklar yaşıyor aramızda.hayvan hakları bir kaç sivil toplum kuruluşu dışında pek umursanmıyor.devlet bu konuda yeterli çalışmaları yapmıyor.verilen cezalar karıncanın ağzındaki suyla yangın söndürmeye çalışmaktan farksız.uygulanan yaptırımlar ağırlaştırılmalı cezalar caydırıcı nitelikte olmalı para cezası pek de caydırıcı değil.hayvanlara saygı duymayı onlara güzel davranmayı çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren öğretmeliyiz.eski nesil için yapılabilicek pek bişi yok yeni nesli bilinçlendirmeliyiz.

0

maalesefki yeterince sahip çıkamıyoruz.ben sen meselesi değil yetişen yeni nesil maalesef sevgisiz.hayvanlarda olan merhamet bile yok içlerinde

0

yerdekine merhamet et ki göktekide sana merhamet etsin
son zamanlarda hayvanlara şiddet çok çok fazlalaşmaya başladı sonumuz ne olacak

0

hayvanların saldırması konusundan bir çok kişi şikayetçi. ama hayvanlar kendilerine zarar verenlere karşı saldırgan. çocuğa durup dururken saldırması , sizce normal mi ? eğer köpeğe sürekli çocuklar tarafından şiddette uğruyor ise köpek her çocuğa saldırır. onların yaşamlarını düşünmeyerek kendilerini öne çıkarıyorlar. ama insanlar kadar hayvanlar da yaşıyor . uyum içerisinde olmalıyız .

0

hayvan hakları olmalı zaten olmadığı zaman hayvanlar telef olur ve eziyet görme derecesi artar bu yüzden hayvankları korumalıyız