0

ülkemizde hayvan hakları caydırıcı yasalarla korunamamaktadır bu yüzden haberlerde her gün hayvanlara eziyet haberleri görmekteyiz.

0

hayvanlarda insanlar gibi canlı varlıklar. bunu göz önünde bulundurmak lazım. bizim yaşama hakkımız oldugu gibi onlarında yaşama hakkı var! suan öyle bir dönemdeyiz ki cani insanlar hayvanlara ezziyet edip,öldürüp hatta tecavüz ediyor. bunların ne kadar yanlış bir davranış oldugunı sanırım anlatmama gerek yoktur. hayvanları korumak,sevmek ve sahip cıkmak varken, neden onlara zarar veriyoruz ki? bu dünyada ufacık bir yer kaplayan masum canlılar onlar. haklarını korumuyorsanız bile onlara zarar vermekten vazgecin. allahtan ülkemizde adalet bu olayda işliyor ve hayvanlara zarar verenlere ceza veriyor. ülkemizde eger buda adaletsizlik seviyesinde kalsaydı vay halimize!

0

hayvan hakları çok kötü. bisürü cani insan var malesef

0

insan haklarının hatta kadın haklarının bile yetersiz olduğu bir ülkede hayvan haklarından bahsedemiyorum bile. hayvanım bir canlı olduğunu anlayaman zihniyetteki bir toplumdayız. ve bu zihniyetteki topluma gerekli cezayı hatta yeterli cezayı veremeyen bir yönetimdeyiz. bizim ve tüm canlıların en büyük hakkı yaşama hakkıdır. bunu prensip almalılar. sonrası gelir zaten.

0

çok kötü, çok. insanlarımızın daha kendilerine, karşılarındakilere saygıları yok ki küçük canlılara olsun. çok yazık.

0

insanların daha birbirine saygısı yokken hayvanlara nasıl saygılı olsunlar ki?

0

insanların birbirine saygısı yok hayvanlara saygısını düşünmek istemiyorum.

1

yıllar geçtikçe hayvanlara sahip çıkmaya başladık ama bence çok geç kalındı bu yeniliklerin anca anca gelmesi bundan önceki olayların cezasız kalamsını sağladı ve cani insanlar şu an toplum içerisinde elini kolunu sallaya sallaya geziyor bu durum beni rahatsız ediyor

0

hayvan hakkı ülkemizde bulunmuyor mesela apartmanda yaşayan biri rahatlıkla hayvan besliyemiyor herkes sıkıntı çıkarıyor veya hor görüyorlar hayvan besliyenleri

0

hayvanlara bir değer verilmiyor ülkemizde ,cezalar yeteri kadar caydırıcı değil,insanların içindeki bu nefrete artık biri dur demeli.

0

hayvan haklarının ülkemizdeki durumu hakkında medyalara ve basınlara yansıyor .

0

yeterli bulmuyorum. hayvanlar hala mal gibi para ile satılıyor ve tutsak ediliyor öldürülüyor tecavüze uğruyor ve suçu işleyen yakalansa bile sadece idari para cezası uygulanıyor yeterince caydırıcı bulmuyorum.

0

yeterli hakları görmüş değiller,yeteri kadar da toplum olarak utanç verici bir durum ama ne yazık ki duyarlılığımız çok düşük seviyelerde.üzerimize düşen görevleri yerine getirmeyi bile beceremiyoruz,bir hayvansever olarak bunları söylemek zor.bundan sonra umarım bir silkinme olur da, kendimize geliriz.tek temennim bu.

1

bir ülkede hayvan haklarından soz edebilmek için öncelikle insan haklarının ne derece önemsenip onemsenmediginden bahsetmek lazım. ülkemiz insan hakları bakımından ciddi anlamda sıkıntılı. hal böyleyken hayvan hakları konusunda da ne yazık ki aksi yorum yapamayacağım. hayvanlar eziyet edilen, can taşıdığı dusunulmeyen varlıklar olarak algılanıyor.

0

maalesef çok kötü. hayvanları sevmiyoruz. sadece sahipleniyoruz

0

bir şey düşünemiyorum çünkü ülkemizde hayvan hakları yok denecek kadar az.

0

ülkede insan hakları yerlerde hayvan hakları da hak getire.. insan canı hayvan canı hiç önemli değil kimse kimseye değer vermiyor en ufak bir şeyde şiddete başvuruluyor

0

belli bir kesim çok önem veriyor, mücadele ediyor, iyi olsunlar diye ellerinden geleni yapıyor. fakat hayvanlara saygı duymayan, vicdansız ve duyarsız diğer kesim yanında maalesef çok da büyük oranda oldukları söylenemez. üzücü bir durum.

0

hayvan haklarına hiçbir şekilde önem verilmiyor. aslında sadece hayvanları korumak değildir amaç. bu şekilde toplumdaki suçlu ve suçlu olma potansiyeli olan insanları da toplumdan ayıklamak mümkündür. hayvanlara kötü muamele eden bir insan vicdan yoksunudur ve ilk fırsatta bu muameleyi bir insana da yapabilecek kapasitededir. bir canlıya zarar vermenin mantıklı bir açıklaması olamaz. kaldı ki hayvanlar, insanlar karşısında savunmasızdırlar. cani ruhlu insanlara engel olmak, bu dünyanın sadece bize ait olmadığını unutmamak adına hayvan haklarına, onları korumaya daha çok önem verilmelidir.

0

insan haklarinin bile soyle... diye devam etmek istemiyorum. onlarda insanlar gibi canlidir ve yasama barinma ureme haklari vardir .bunun kosullari saglanmalidir