0

sakıp sabancı 7 nisan 1933 tarihinde kayserinin akçakaya köyünde doğmuştur. altı çocuklu bir ailenin ikinci çocuğudur. baba hacı ömer pamuk ticareti yaparak evini geçindirmeye çalışıyordu. sakıp sabancı adanada ki bu keriç evi herkesin telaş içinde kalkıp kahvaltı bile etmeden işe yada okula koştuğu bir evdir. 1944 yılında mahallede ki ismet inönü okulunda tamamladı lise üçde zatüre yüzünden okulu bıraktı. 1957 de 24 yaşında bossa fabrikasının bahçesinde evlendi. 1964 yılından itibaren 25 adanada ve kocaeli de sanayi odaları ve türkiye sanayi ticaret odaları birliği üyeleri ve başkanlığı yaptı.

0

sabancı holdingin yöneticisiydi farbese göre öldüğünde dünyanın 147. zengin kişisiydi sakıp ağa ülkemizde sayısız fabrika açmış binlerce kişiye patronluk yapmış birisidir dahada önemlisi bir hayırseverdir zihinsel engelli veya engelli kişiler için açtığı kurumların sayısı bir hayli fazladır ayrıca müzeler spor salonları açmıştır 2004 yılında vefat etmiştir üç çocuk babasıdır oğlu zihinsel engellidir çocuklarının adları metin sabancı dilek sabancı sevil sabancı eşinin adı türkan sabancıdır

1

sakıp sabancı koç holdingin sahibidir. eskiden ayakabıcılık yaparak kendini yetiştiren daha sonra büyüyerek türkiye'nin lider firmaları arasına gelmiştir. ancak zenginliğinden hayır göremeyen sakıp sabancı ölene kadar sadece patates yiyebilmiştir.

0

sakıp sabancı 7 nisan 1933 tarihinde kayseri’nin akçakaya köyünde dünyaya gözlerini açmıştır.

çocukluğunu adanada geçirmiştir ilk okulu adana ismet inönü ilköğretim okulun’da okumuştur.

1948 yılında lise öğretimini yarıda bırakarak akbankta stajyer olarak çalışmaya başlamıştır.

sabmcı çok büyük şirketler kurmuştur sonu sa ile biten şirketler ona aittir.

sakıp sabancı yaptığı esprileri,yardımseverliği,doğallığı ve kendine özgü konuşma tarzı ile çok sevilmiştir.

sakıp sabancı’nın 3 tane kardeşi vardır
isimleri erol, ihsan hacı şevket ve özdemir sabancıdır.
aynı zamanda 3 çocuk sahibi olmuştur kendisi çocuklarının isimleri ise
dilek sabancı
metin sabancı ve
sevil sabancıdır
oğlu zihinsel engelli olarak doğmuştur

0

sakıp sabancı koç holding ve türkiye deki tüm koç işletmelerinin başıdır

0

sakıp sabancı.sabancı holdingin önemli isimlerinden biridir.sabancı denilince akla gelen ilk isimlerdendir

0

sakıp sabancı, adanalı bir iş adamıdır. çok büyük şirketler kurup geliştirmiş, holding sahibi olarak vefat etmiştir. yaptığı yardımlarla tanınmış hayatında. dünyanın en zenginleri listesine girmiştir. yaşadığı dönemde vehbi koç tan sonra türkiyenin ikinci zengini konumunada olmuştur. 2014 yılında vefat etmiştir.

sonu sa ile biten şirketleri ve kuruluşları vardır. correfoursa, teknosa, gibi... hukuk fakültelerinde anayasa da u listeye eklenir. :)

sabancı yaptığı esprileri, doğallığı, yardımseverliği, kendine özgü jest ve mimikleri, konuşma tarzı ile çok sevilmiştir. pek çok okul, cami gibi eser yaptırmış ve devlete bağışlamıştır.

holdingin yönetimini çocukları ve torunları devam ettirmektedi3. oğullarında biri suikaste kurban gitmiştir.

0

sakıp sabancı: 2004 senesinde hayatını kaybetmiş önemli bir iş adamıdır. sabancı holding kurulumunun eşki yönetim kurulu başkanıdır. dünyaca ünlü zengin iş adamı olarak bilinmektedir. dünyanın en zenginleri sıralamasında 147.sırada yer almıştır. türk toplumunda sakıp ağa olarak tanınmaktadır. günlük hayatımızda işimini sıkca duymaktayız. bir çok yere sakıp sabancı adı verilmiştir. ülkemizde sakıp sabancı adını tasıyan bir üniversite mevcuttur. günlük hayatta çok fazla para gerektiren bir şeyde “ben sakıp sabancı diğilim” çümlesi ile zenginliğini anlatmak istenen çümleler kurulmaktadır. sakıp sabancının hayatını kaybetmesi ülke olarak üzüldüğümüz bir olaydır. allah mekanını cennet eylesin günahlarırını affetsin. bir diger bildiğim bilgi ise cocugunun yürüme engelli oldugu bilgisidir hatta kendisinin bu konu hakkında söyle bir çümlesi vardır “bir çok kisiye bu güne kadar kazanç sagladım ama kendi çocuguma bir cift ayakkabı alamadım” diyerek durumun ne kadar acıklı oldugunu anlatmaktadır.